MLS säsongen har nyligen dragit igång och trots 6 spelade matcher har inte Chicago lyckats med att vinna än. New England har startat ganska bra men är ett typiskt hemmalag och bör få det svårt i denna match, Chicago har toppchans här att ta första vinsten för säsongen och glädja fansen på hemmaplan.

Match: Chicago Fire – New England
Spel: Chicago
Odds: 1.99 @ Pinnacle
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 19/4 22:00

Chicago släppte in ett mål strax innan halvtid i senaste matchen borta mot Montreal och kvitterade en bit in i andra halvlek, 1-1 stod sig matchen ut och blev också slutresultatet. Detta var den 5:e raka oavgjorda matchen för Chicago och laget behöver nu en vinst för att stärka moralen. I tabellen ligger man nu på 9:e plats i Eastern vilket är nästsist efter 6 spelade matcher av säsongen. Lagets 2 hemmamatcher hittills har alltså slutat oavgjorda och fansen vill nog se en seger snart. Tveksamma till spel i denna match är Segares och Duka, Kinney saknas.

chicagofirenewengland

New England tog sin första hemmaseger i senaste matchen när man vann med 2-0 mot Houston, man övertygade inte i sitt spel men gjorde tillräckligt för att vinna och spelade stundtals ett riktigt bra försvarsspel. Det är också just försvarsspelet som är lagets starka sida då man saknar styrka och självförtroende i sitt anfallsspel och det kommer också att märkas under säsongen. I tabellen ligger man på en 5:e plats i Eastern efter 6 spelade matcher där man har 2-1-2 på dom 5 senaste. 3 av lagets hittills 4 spelade bortamatcher har slutat med förlust. Tveksam till spel i denna match är Rowe, Smith och Tierney, i övrigt inget nytt att rapportera.

Chicago är favoriter i denna match och ska så också vara då New England är ett typiskt hemmalag. Chicago har en riktigt bra chans att glädja fansen och stärka moralen genom att ta första segern här hemma ikväll. Laget har dessutom vad som krävs för att plocka ner ett lag som New England, visserligen har dom ett bra försvar men omöjliga är dom inte. Som tidigare nämnts så saknar New England kvalitén och styrkan i sitt anfallsspel och måste hela tiden förlita sig på sitt försvarsspel vilket inte håller för evigt. Chicago brukar vinna sina hemmamatcher mot just New England och jag tror också att man gör det ikväll, full pott är att vänta och Chicago testas med måttlig insats.