Chicago har hemmamatch idag igen och den här gången tar man emot talangfulla Edmonton Oilers. Hawks har ännu inte förlorat i full tid och vill säkerligen förlänga sin svit medans Edmonton vill tvärtom.

  • Match: Chicago – Edmonton
  • Speltips: Edmonton ML
  • Odds: 2.70 @ William Hill
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 02.35

Chicago är laget som just nu är uppe i 18 raka matcher utan att ännu ha förlorat i full tid. Femton av dessa matcher har slutat med vinst och då kanske man tycker det är lustigt att jag då ska gå emot ett lag som har denna formtopp, men ju längre serien går desto närmare kommer en förlust. Man spelade igår mot Columbus och gjorde faktiskt ingen vidare match och det såg lite småsegt ut, men ändå lyckades man vinna med 1-0. Man har ett riktigt bra lag på pappret och som det ser ut för tillfället så får man ta på sig favoritskapet till den stora bucklan i slutet av säsongen, även om jag inte tror att man kommer vinna allting tillslut ändå. Förra säsongen möttes man fyra gånger och det var sevärda matcher kan jag lova. Chicago vann den första med 6-3, sedan vann Edmonton tre raka med siffrorna 9-2, 4-3 och 8-4. Chicago spelade som sagt igår och ju längre säsongen går så lär det märkas mer och mer att man spelade dagen innan. Visst ska man vara favoriter här, men Edmonton kan skrälla.

Edmonton har ett mycket ungt och talangfullt lag. Det känns egentligen som man bara väntar på att blomma ut. Man är oerhört skridskstarka och tekniska, men får inte riktigt till det framåt. Man har många bra spelare som kan göra poäng och trots att man saknar Taylor Hall så finns det gott om offensiv kvalité i laget. Det gäller bara  att hitta målet, vilket har varit deras största problem denna säsong. Bakåt är man stabila så det är inte där problemet sitter. I målet är ännu inte Devan Dubnyk bekräftad, men kan inte tänka mig att det blir någon annan än honom till nattens match och han är riktigt bra. Edmonton spelar oftast jämnt med alla lag så när man väl får in några puckar så är man farliga. De kan garanterat bryta Chicagos fina svit inatt.

Det logiska är ju självklart att spela Chicago som vanligt, men Edmonton är bra och med tanke på att Chicago spelade igår och dessutom inte imponerade så har Edmonton en riktigt bra chans till att plocka hem två pinnar här. Tycker oddset 2.70 på Edmonton ML är lite för högt hos William Hill  för att inte spelas med en insats under medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden