En härlig speldag igår följs upp av en något svalare på utbudsfronten. Suveräna Chicago tar emot Columbus i en annars ganska blek fredag på spelfronten. I NHL är det tre matcher och just i den här matchen jag hittat ett spel som känns helt okej och är värd att syna med en låg insats.

  • Matcher: Chicago – Columbus
  • Speltips: Columbus under 1.5 mål 
  • Odds: 2.66 @ Pinnacle
  • Insats: 2.5/10 units
  • Spelstopp: 2/3, 02.35

Chicago är nu uppe 20 raka matcher utan att förlora på full tid och man har en riktigt fin chans att utöka  sin svit ikväll mot ett sargat och dåligt Columbus. Chicago spelar ett stabilt spel ändå bakifrån målvakt fram till siste forward. Man har ett gott självförtroende vilket gör att målen flyter på framåt och man släpper in väldigt lite mål. Minst mål i hela NHL har man släppt in och när man möter NHLs sämsta lag så ska man mycket möjligt kunna hålla dem under 1.5 mål. Chicago går in till denna fight med fullt lag, utom ett par avbräck som inte ens är nämnvärda. I målet kommer man starta med Ray Emery som spelat riktigt stabilt än så länge och har ännu inte förlorat. I räddningsprocent har han 93.1% vilket gör att han ligger i toppen av målvaktsligan.

Chicago def: 1.9
Chicago def home: 1.7
Chicago def against Columbus 10 games: 1.9

Columbus är NHLs sämsta lag med sina 13 poäng för tillfället. Tittar man på trupper så har man också en av de sämsta trupperna, trots att det är svårt att jämföra i NHL. Till nattens match har man en hel del problem på skadefronten och det gör absolut inte saken lättare. Man saknar sina två toppbackar James Wisniewski och Jack Johnson, och även John Moore som fick en smäll på gårdagens träning. Framåt saknar man Brandon Dubinsky och Derek Brassard som får klassas som två av deras bästa forwards. Laget har även problem på bortaplan, vilket man även hade förra säsongen. Man har gjort näst minst mål i serien och på bortaplan är man sämst med sina 16 mål hittills. Endast två matcher av tio har man vunnit. Man har dessutom väldigt svårt mot Chicago där man bara vunnit 1 av de 10 senaste matcherna. Blir tufft ikväll också med tanke på Chicagos goda form.

Columbus scoring: 2.2
Columbus scoring away: 1.6

Med tanke på att Columbus saknar många av sina tongivande spelare och spelar bedrövligt på bortaplan så tycker jag Chicago har fina chanser att hålla hyfsat tätt bakåt. Inget säkert spel på nåt sätt, men tycker ändå Columbus under 1.5 mål till oddset 2.66 hos Pinnacle är värt en låg insats. Blir ett spel med 2.5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden