NHL ligger i största del i fokus när det är landslagsuppehåll i dom svenska hockeyligorna. Inatt kikar jag över matchen mellan Chicago Blackhawks – Washington Capitals. Blackhawks fick äntligen vinna i sin förra match och målskyttet lossnade äntligen. Medan för Capitals del går det otroligt tungt och laget har fem raka förluster. Har laget någon som helst chans mot tunga Blackhawks?

  • Match: Chicago Blackhawks – Washington Capitals
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,05 @ Nordicbet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 8/11, 02:30

Startande målvakter:
Blackhawks: C. Crawford Matcher: 7 Impm: 1,53 Räddningsprocent: 93,8%
Capitals:

Blackhawks fick äntligen utdelning för sin möda i det offensiva spelet i lagets förra match, då målskyttet har hackat den senaste tiden. Laget mötte Montreal Canadiens på bortaplan och vann med hela 5-0.  0-1 i den första perioden, 0-2 kom i den andra perioden. I den tredje satt 0-3 tidigt och matchen blev nästan avgjord. Avgjord blev den tio minuter senare då 0-4 kom och innan matchen var över hann det komma ett femte mål. Segern innebar att Blackhawks fick stopp på sin två raka förlustrad och fick äntligen in lite mål framåt.

Blackhawks ligger en aning oväntat nedanför slutspelsplatserna. Efter tretton spelade matcher har laget spelat till sig femton poäng, efter sju segrar, varav tre efter övertid/straffar, sex förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 34-23. Vilket ger ett snitt på 4,38 mål per match. Så hittar vi Blackhawks på en nionde plats i Western Conference med ett poäng upp till närmsta slutspelslag.
Blackhawks är däremot det lag som har släppt in minst mål i Western Conference.

Hemmaspelet har gått hyfsat i säsongsinledningen. Laget har på sju hemmamatcher spelat till sig nio poäng och är Western Conference sjätte bästa hemmalag. Detta via en statistik på fyra segrar, varav en efter övertid/straffar, tre förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 15-8. Det ger ett snitt på otroligt låga 3,25 mål per match. Blackhawks har imponerat i försvarsspelet på hemmaplan och snittar strax över ett insläppt mål per match.
Blackhawks har nu två raka 0-1 förluster på hemmaplan och föll senast på hemmaplan mot Winnipeg Jets.

Saknas i Blackhawks:
P. Sharp
D. Carcillo

chicago_blackhawks_200x200 V.S washington_200x122

Capitals är inne i en tung period. Nu senast förlorade laget mot Calgary Flames med 4-3 efter förlängning på hemmaplan. En match där Capitals hade både 1-0 och 3-2 men med knappa sex minuter kvar av den tredje perioden kom 3-3. Förlusten innebar lagets femte raka! Noterbart är att i dessa fem matcher har samtliga matcher slutat över 5,5 mål.

Med lagets svaga form så sjunker Capitals i tabellen. Nu finner vi laget först på en trettonde plats i Eastern Conference med elva inspelade poäng efter tolv spelade matcher. Laget har tre poäng upp till slutspelslagen. Capitals tio senaste matcher har resulterat i tre segrar, sju förluster, varav två efter övertid/straffar, 3-5-2.
Capitals har inte haft någon oförmåga att inte göra mål utan det är till stor del försvaret som ser till att laget förlorar. Med en målskillnad på 38-37 snittar laget sina matcher på 6,25 mål per match.

Bortaplan är heller ingen succé för stunden. Capitals förlorade sin senaste bortamatch mot Tampa Bay Lightning med 4-3 och inkasserade sin andra raka bortaförlust. Efter fem spelade bortamatcher har Capitals plockat fyra poäng och är Eastern Conference tolfte bästa bortalag. Detta via en statistik på två segrar, tre förluster och en målskillnad på 14-12. Det ger ett snitt på 5,2 mål per match.

Capitals kommer till spel utan:
B. Laich (spelar troligen inatt)
J. Erskine
D. Orlov
A. Volpatti

Två möten förra säsongen.
Det resulterade i en seger vardera för lagen. Först match i Chicago och där vann Blackhawks en målrik tillställning med 6-4. Den andra matchen spelades i Washington och där vann Capitals med 4-0.
På lagens tio senaste möten har det resulterat i fem segrar vardera. Noterbart är att sju matcher har slutat över 5,5 mål och två matcher har stannat på exakt fem mål.
Lagens fem senaste möten i Chicago har slutat med fyra raka segrar för Blackhawks och en för Capitals. Noterbart är att samtliga fem matcher har gått över linan 5,5 mål.

Två lag som jagar formen.
Blackhawks med seger i förra matchen men har gått lite i stå på målskyttet. Framförallt på hemmaplan då laget har blivit nollade i två raka hemmamatcher. Nu åker Capitals till Chicago och ska bryta sin fem raka förlustsvit. Inte den lättaste uppgiften. Speciellt inte då laget förlorar matcherna trots att målskyttet fungerar utmärkt. Capitals fem senaste matcher har resulterat i totalt TRETTIOSJU mål! Ett snitt på 7,4 mål per match!
Blackhawks fick förhoppningsvis igång lagets offensiv i förra matchen och får en passande uppgift att bygga vidare när ett Capitals i formsvacka och mindre starka defensiv kommer på besök och släpper in massvis med mål.
Det är två lag som brukar spela otroligt målrikt när lagen tar sig an varandra. Speciellt i Chicago. Trots att Blackhawks hittills har varit otroligt målsnåla på hemmaplan tror jag på ändring inatt.
Två offensivt starka lag. Blackhawks har en stabilare defensiv men mot Capitals brukar den glömmas bort. Ett hungrigt Capitals som har fyra raka torsk mot Blackhawks på bortaplan jagar en seger. Det kommer troligtvis behövas göras minst tre, fyra mål för att få med sig poäng därifrån.
Sju av tio matcher över 5,5 mål och dom fem senaste i Chicago har gått över 5,5 mål. Det visar att det oftast smäller en hel del när dessa två lag möter varandra.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,05 hos Nordicbet.