En maxad natt med NHL den som kommer och jag flyttar fokuset på en hyperintressant match mellan två Stanley Cup-kandidater. Stjärnspäckade Chicago Blackhawks tar emot monstret Tampa Bay Lightning. Det borde bli en riktigt underhållande match mellan två offensivt starka lag.

  • Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning
  • Spel: Över 5.5 Mål
  • Odds: 2.01 @ Betsafe
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 02.30

Startande Målvakter:
Blackhawks: <Bekräftad> Corey Crawford (1e målvakt). Räddningsprocent 93,2 %
Lightning: <Obekräftad> Ben Bishop (1e målvakt). Räddningsprocent 91,0 %

Chicago Blackhawks har ett riktigt lag på pappret ända ner till 4e kedjan, där man bland annat hittar Brad Richards som förra säsongen var stjärna i ett New York Rangers som förlorade Stanley Cup-finalen och som faktiskt var med och vann Stanley Cup med just Tampa Bay Lightning 03/04. Han vilade förra matchen när man vann hemma mot San Jose Sharks (med 5-2) vilket även en annan stjärna gjorde nämligen Marian Hossa. Men båda är troligen med inatt alltså pigga och redo. Båda vilades alltså för att kunna vara hundraprocentiga just till denna match. Dom är ju inte direkt tonåringar.

Chicago är ganska starka defensivt men framförallt för man har en riktigt bra målvakt i Corey Crawford som startar inatt. Dock så möter man NHLs starkast offensiv och ett lag som är i monsterform för dagen, Tampa Bay Lightning. Så det blir ett test att försöka klara av men dom kan mycket väl klara av det. Samtidigt så är man bra offensivt med massor av stjärnor, såsom Jonathan Toews, Patrick Kane, Marian Hossa, Brandon Saad, Patrick Sharp, Andrew Shaw och Kris Versteeg. Där den sistnämnde visat riktigt bra form senaste matcherna. Man får även inte glömma Duncan Keith som har ett farligt skott ifall det skulle vankas powerplay eller liknande.

chicago_blackhawks_200x200                tampa_bay_200x200

Tampa Bay Lightning är alltså i monsterform för dagen och man öser in mål framåt. 58 stycken har det blivit sammanlagt vilket är mest i hela NHL och ett målsnitt framåt på hela 3,86 mål per match. Bakåt så har man släppt in 41 mål vilket ger ett målsnitt på 2,73 mål insläppta per match. man är helt enkelt ett lag som har otroligt stark offensiv hänförda av kaptenen Steven Stamkos. Men samtidigt så finns det brister i försvarsspelet och man behöver förbättra sitt boxplay för man möter ett Chicago som brukar normalt sett ha bra powerplay med hårdskjutande Duncan Keith där bak. Men samtidigt som man har ett lite sämre boxplay så har man ett riktigt bra powerplay å andra sidan vilket ett Chicago med ett bra boxplay kommer få känna på. Där ligger en av nycklarna för att stoppa Tampa Bay i alla fall.

Men det kommer bli tufft för Tampa Bay kommer alltså till denna match med 6 raka segrar och minst 3 gjorda i dessa matcher. 8 segrar totalt på de 10 senaste där 8 matcher har gått över 5.5 mål som jag rekar inatt. Helt klart positivt vill jag mena. Senaste 5 inbördes möten har slutat med siffrorna 4-3, 0-2, 5-4, 2-3, 6-5 där bara 1 match gått under nattens lina. Steven Stamkos verkar förövrigt trivas mot Chicago där han gjort 9 mål och 5 assist på 7 matcher mot dom i karriären.

Det finns såklart en del som talar emot att vi skulle nå minst 6 mål i denna match, men å andra sidan finns det än mer som talar för att vi får se minst 6 mål och jag väljer den linjen till ett riktigt fint odds faktiskt. Och finns inte riktigt några skador i nåt av lagen som är av värde för överspelet.


Summerar vi upp det hela så är Tampa Bay i monsterform och otroligt målglada, såväl framåt som bakåt. Chicago är både ett starkt lag defensivt men även offensivt. Steven Stamkos trivs mot Chicago, sånt bör man inte glömma. Chicago vilade spelare förra matchen just för den här matchen. Tampa Bay har inte gjort mindre än 3 mål de senaste 6 matcherna. Oddset 2.01 kommer vi inte få varje gång så jag spelet en bit över medel här.

/ L’orso