NHL fortsätter sin långa resa mot åttiotvå omgångar. Inatt möts två lag som är en bra bit genom säsongen. Chicago Blackhawks tar emot New Jersey Devils inne i United Center. Lagen har förlorat två raka matcher och försvarsspelen har sett mindre stabila ut. Kan defensiva Devils störa Blackhawks som har problem i defensiven?

  • Match: Chicago Blackhawks – New Jersey Devils 
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,87 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 14/2, 02.30

Startande målvakter:
Blackhawks: C. Crawford
Devils: C. Schneider

Blackhaws förlorade för andra gången i rad en match på hemmaplan och efter övertid eller straffar. Nu sist föll laget mot Vancouver Canucks efter övertidsspel. Blackhawks kom ikapp starkt från 2-4 till 4-4 med mindre än 2,30 kvar av matchen, men det hjälpte inte när Canucks tog bonuspoängen under förlängningen,

Två raka förluster och fem segrar på lagets tio senaste matcher, 5-3-2. Spelet som Blackhawks levererar gör att laget har hamnat lite av ett ingenmansland. Laget har sex poäng upp till trean St.Louis Blues och fyra ner till femman Winnipeg Jets. Blackhawks ligger alltså på en fjärde plats i Western Conference med sjuttio inspelade poäng efter femtiofem matcher.
Blackhawks har däremot ett av NHL’s främsta offensiva spel och har gjort hundrasextiosju mål under säsongen. Det är tredje flest gjorda mål i hela NHL. Ett målsnitt på 3,03 mål per match.

Inne i United Center är formen inte den bästa. Två raka hemmaförluster och bara en seger på lagets fem senaste hemmamatcher. Blackhawks har spelat tjugosex hemmamatcher och har tagit trettiofem poäng. Det gör laget till Western Conference femte bästa hemmalag i Western Conference.
Blackhawks har spelat relativ målrikt på hemmaplan under säsongen. Med en målskillnad på 82-60 snittas matcherna med 5,46 mål.
Blackhawks sex senaste hemmamatcher har samtliga slutat med minst fem mål på resultattavlan, varav fyra matcher har passerat över 5,5 mål.

Blackhawks kommer till spel utan:
T. Erixon (spelar ev inatt)
T. Van Riemsdyk

chicago_blackhawks_200x200 V.S new_jersey_200x200

Devils har fått sin fina form bruten. Laget blev nerplockade på jorden efter att ha förlorat med hela 6-2 på bortaplan mot Montreal Canadiens. Det följdes upp med en tung förlust hemma mot Edmonton Oilers med 2-1. Noterbart är att Devils bara sköt fjorton skott på mål under hela matcher, på hemmaplan. Otroligt svaga siffror.

Devils har på lagets tio senaste matcher sex segrar och fyra förluster, 6-3-1. Devils var på uppgång och närmade sig slutspel, men med lagets förluster har laget tappat lite mark. Devils står på femtioen poäng efter femtiofyra omgångar och ligger på en tolfte plats i Eastern Conference. Laget har tolv poäng upp till närmsta slutspelslag.
Devils har gjort ofantligt lite mål under hela säsongen, endast hundratjugotvå gjorda mål. Det ger ett målsnitt på 2,25 mål per match.

Devils på resande fot har inte varit någon succé. Laget har spelat tjugoåtta bortamatcher och har tagit poäng i tolv av dessa matcher. Det har gett laget en totalt poängskörd på tjugotvå poäng. Devils blir därmed Eastern Conference tolfte bästa bortalag.
Devils har spelat målrikare på bortaplan och med en målskillnad på 65-88 snittas bortamatcherna på 5,46 mål per match.
Devils förlorade sin senaste bortamatch och på lagets fem senaste bortamatcher har det blivit två segrar och tre förluster. Noterbart är att dom fyra senaste matcherna har passerat över 5,5 mål med råge.

Devils kommer till spel utan:
R. Clowe
D. Severson
S. Gionta
B. Salvador

Lagens andra möte för säsongen.
Det första mötet spelades i Prudential Center och där vann Blackhawks med 3-2 efter straffar.
Sett över lagens tio senaste möten har Blackhawks sex segrar och Devils fyra. Noterbart är att sju möten har resulterat i minst fem mål.
På dom fem senaste mötena inne i United Center har Blackhawks tre segrar och Devils två. Noterbart är att samtliga fem matcher har innehållit minst fem mål.

Toppen mot botten?
Devils jagar slutspel men spelet är egentligen inget som imponerar och anfallsspelet är nästan pinsamt att se ibland. Devils skjuter oftast inte fler än tjugo skott på mål per match. Men är trots det effektiva då laget oftast löser minst två puckar på dom få skott man skjuter.
Blackhawks däremot är en offensiv gigant och laget snittar över tre gjorda mål per match. Nu har spelet gått lite i stå, speciellt på hemmaplan då det endast har blivit en seger på lagets fem senaste. Blackhawks problem har varit defensiven då laget har släppt in nitton mål på sina fem senaste hemmamatcher.
Båda lagens försvarsspel har sett taffligt ut i dom två senaste matcherna och båda lagen har släppt in åtta mål.
Devils gör fler mål på bortaplan än hemma och släpper in fler mål på bortaplan än hemma. Samtidigt är Blackhawks ett utav NHL’s bästa hemmalag och spelar med fart och fläkt.
Lagen brukar spela målrikt mot varandra och sju av dom tio senaste möten har slutat med minst fem mål på resultattavlan.
Med ett Blackhawks som jagar en seger och vill få en rejäl islossning är det troligt att det kan komma inatt. Devils kommer backa hem och ha sylvassa kontringar, men mot Sharp, Toews, Kane o/c måste Devils göra minst tre mål för att ta med sig poäng.
Därav blir mitt spel över 5,0 mål inklusive övertid och straffar till 1,87 hos Betsafe.