Det återstår bara tjugo omgångar av grundserien av NHL. Topplaget Chicago Blackhawks tar sig an Nashville Predators inne i United Center. Det skiljer tolv poäng mellan lagen och Blackhawks är ett av NHL’s bästa hemmalag. Kan hemmalaget rycka ifrån ytterligare?

  • MatchChicago Blackhawks – Nashville Predators
  • Liga: NHL 
  • Speltips: Money line Blackhawks 
  • Odds: 1,77 @ William Hill
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 26/2, 02,00

Startande målvakter:
Blackhawks: C. Crawford
Predators: P. Rinne (troligen)

Blackhawks åkte på en smärtsam förlust i Winter Classic mot Minnesota Wild. Laget förlorade med tennissiffrorna 1-6 och bröt segersviten på två raka matcher. På lagets tio senaste matcher har Blackhawks fem vinster och fem förluster, 5-4-1.
I tabellen befinner sig Blackhawks riktigt bra till i Western Conference. Laget ligger på en andra plats med åttioen poäng efter sextiotvå matcher. Det är ett poäng upp till ledande Dallas Stars och två poäng ner till trean St. Louis Blues.

Hemma i United Center är Blackhawks otroligt starka. Laget är Western Conference allra bästa hemmalag med fyrtiosex poäng efter trettioen poäng.
I den senaste hemmamatchen besegrade laget Toronto Maple Leafs med hela 7-2 och tog sin andra seger på dom fem senaste hemmamatcherna.

Blackhawks kommer till spel utan:
M. Hossa
M. Kruger

chicago_blackhawks_200x200 V.S nashville_200x116

Predators har en stark form med poäng i sju raka matcher. Senast besegrade Toronto Maple Leafs med 2-1 på bortaplan. Segern var lagets femte på dom tio senaste, 5-2-3.
I tabellen finner vi åt Predators på en sjunde plats i Western Conference. Laget har spelat ihop till sextionio poäng efter sextioen poäng. Ner till närmsta lag utanför slutspel skiljer det fem poäng och Predators ligger hyfsat stabilt till.

På bortaplan är Predators helt ok. Det har blivit trettiofyra inspelade poäng efter trettioen bortamatcher. Det räcker för att vara Western Conference sjunde bästa bortalag. Tack vare fjorton segrar och sjutton förluster.
I den senaste bortamatchen besegrades som sagt Maple Leafs med 2-1 och laget tog sin tredje raka bortavinst och poäng för nionde raka bortamatchen.

Predators kommer till spel utan:
S. Weber (spelar ev inatt)
G. Bourque
E. Nystrom

Lagen möts för femte gången den här säsongen.
Två vardera hemmamatcher har det blivit. Blackhawks har avgått med segern i båda sina hemmamatcher och vunnit en bortamatch och har med andra ord 3-1 i inbördesmöten den här säsongen.
Lagens tio senaste möten har slutat med sju segrar för Blackhawks och tre för Predators.
Inne i United Center har Blackhawks SJU raka segrar över Predators.

Lyckas Blackhawks sätta stopp för Predators framfört?
Förutsättningarna för det finns absolut. Det på grund utav:
1. Blackhawks är Western Conference överlägset bästa hemmalag. Laget vann komfortabelt i den senaste hemmamatchen mot transportlaget Maple Leafs med 7-2.
2. Predators har haft ett tungt spelschema på sistone. Laget gör sin tredje raka bortamatch och laget gör sin fjärde match på sex dagar. Risken att laget är slitet samtidigt som bortasviten är nära ett slut och laget kan komma sakna viktige pjäsen S. Weber.
3. Blackhawks trivs sinnessjukt bra mot Predators. Tre segrar av fyra möjliga den här säsongen. Det har dessutom blivit sju segrar på lagens tio senaste möten. Men den största och tyngsta statistiken är hemmaspelet i United Center mot just Predators. Blackhawks har SJU raka hemmavinster och Predators har det svårt i Chicago.
Ett revanschsuget Blackhawks  som förlorat tungt sist mot ett troligt slitet Predators som har haft ett tufft spelschema den sista tiden.
Mitt spel blir en hemmaseger inklusive övertid och straffar till 1,77 hos William Hill.