Vi vänder blicken en stund ifrån Tjeckien och hockey-VM och stirrar oss istället över till slutspelet på andra sidan jorden. Där spelas det kvartsfinaler för fulla muggar. Inatt möter Chicago Blackhawks – Minnesota Wild i match två av sju. Första mötet tog Blackhawks efter en konstig match. Kan Blackhawks ta med sig den segern och ta en 2-0 ledning i matchserien?

  • MatchChicago Blackhawks – Minnesota Wild 
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Blackhawks 
  • Odds: 1,74 @bet365
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 4/5, 02:30

Startande målvakter:
Blackhawks: C. Crawford
Wild: D. Dubnyk

chicago_blackhawks_200x200V.S minnesota_200x200

Kvartsfinal nummer två ska spelas i natt och Blackhawks har 1-0 i matchserien. Detta efter att ha vunnit match ett med 4-3.

I det första mötet i bäst av sju såg det ut att sluta med en enkel seger för hemmalaget Blackhawks. Laget tog inte bara ledning under den första perioden utan hade även en 3-0 ledning och visade en ofantlig effektivitet. Endast åtta skott på mål under perioden men trots det tre mål.
Wild spelade bra och fick sin utdelning under den andra perioden. Då hämtade laget ikapp 0-3 underläget till 3-3 innan ens tio minuter var spelade av mellanakten. Dock fick Blackhawks tillbaka självförtroendet och viljan när laget satte 4-3 med femtionio sekunder kvar av perioden. Ett avgörande mål som såg till att Blackhawks behöll initiativet i slutperioden och hade bra koll på matchen.

Summerat från match ett var ett effektivt Blackhawks som tog en viktig seger i kvartsfinalen samt att C. Crawford fick en kanon start i sin comeback i kassen och räddade trettio av trettiotre skott och blev en stor matchvinnare för laget.

Lagen möttes fem gånger under grundserien.
Det började med tre raka vinster för Blackhawks och därefter vann Wild dom två sista mötena. Blackhawks har just nu 4-2 i matcher mellan lagen under den här säsongen.
På hemmaplan för Blackhawks mot Wild har det slutat med sju segrar av dom åtta senaste mötena.

02.05.15NHLChicago BlackhawksMinnesota Wild4 : 3
08.04.15NHLChicago BlackhawksMinnesota Wild1 : 2
04.02.15NHLMinnesota WildChicago Blackhawks3 : 0
12.01.15NHLChicago BlackhawksMinnesota Wild4 : 1
09.01.15NHLMinnesota WildChicago Blackhawks2 : 4
17.12.14NHLChicago BlackhawksMinnesota Wild5 : 3

Blackhawks kommer till spel utan:
K. Versteeg (spelar ev inatt)

Wild kommer till spel utan:
J. Fontaine (tveksam till spel)
K. Ballard

Blackhawks vinner båda sina två inledande matcher på hemmaplan mot Wild?
Jag tycker det finns flera faktorer som talar för det.
1: Blackhawks är ett etablerat slutspelslag som vet vad som gäller. Laget har få skador och kan eventuellt mönstra fullt manskap och med ett formstarkt Blackhawks på hemmaplan i ett slutspel är inte lovande för motståndarna.
2: Blackhawks är hittills obesegrade på hemmaplan under slutspelet. Fyra segrar av fyra möjliga. Det är inte positivt för Wild som har två segrar på fem bortamatcher under slutspelet.
3: Blackhawks har haft det lätt mot Wild på hemmaplan. Sju segrar av dom åtta senaste mötena på hemmaplan och tretton tre i lagens sexton senaste möten inne i United Center.
Med ett slutspelshungrigt Blackhawks som tog en psykologiskt viktig seger efter den knepiga första matchen har en klar fördel inför match två.
Mitt spel blir att Blackhawks har 2-o i matchserien och spelar Blackhawks som segrare inklusive övertid till 1,74 hos bet365.