Mot Chicago där Cubs tar emot Nationals för andra gången i en serie bestående av 4 matcher. Cubs vinst 5-2 i första mötet efter att Hendricks pitchat HELT outstanding och Nationals inte fick hem en enda run förrän i sista inning. Två av några få lag som är tippade till att nå World Series, speciellt Cubs och som dom båda hittills har ett otroligt WIN-LOSS record.

  • CHI Cubs – WAS Nationals
  • Speltips: CHI Cubs Moneyline 
  • Odds: 1.92 @pinnacle
  • Insats: 5/7
  • Spelstopp: 20.20

Startande för WAS Nationals - 

Max Scherzer, går för en 3.55 ERA över hans 6 startade matcher och cirkus 40 pitchade innings. Har över dessa,släppt 33 hits och endast 15 runs samtidigt som Scherzer ligger på en stabil 1.18 WHIP. Nationals-pitchern hade en bra start på säsongen men föll tillbaka i ett dåligt mönster ganska kvickt, bortser man från hans senaste start mot Cardinals där han gjorde en riktigt vass insats, så har det inte sett superbra ut. Hade två starter mot Phillies och Marlins nyligen, två något mindre bra lag, och gick tillsammans 11 innings. Släppte där 15 hits och 8 runs(!) vilket självklart, inte alls är godkänt.

Startande för CHI Cubs - 

John Lackey, som går för en 4.32 ERA just nu över hans 5 starter så här långt in på säsongen. Lackey har över dessa pitchat 33 innings, släppt 28 hits, 17 runs och har en 1.11 WHIP. Till skillnad från Scherzer hade Lackey en dålig inledning på sin säsong, steppade upp bra och har gjort ett par riktigt vassa insatser senaste starterna. Bortser man från hans hjärnsläpp i Cincinnati när han släppte en hel del över bara 5 innings och blickar mot när han stod mot Cardinals samt Braves så har han gjort ett riktigt bra jobb. Nu är inte Braves något superlag, men han gick 8 inning och släppte bara 2 hits, samtidigt visade han vilka otroligt bra kast han sitter inne på. Kastade med det bort Braves totalt!
cubsnats

Offensivt har Nationals inte riktigt kommit igång och redan från första matchen har offensivet sett bedrövligt ut, detta trots att man sitter på en uppställning som på förhand ska kunna få fram bra mycket mer runs än vad man hittills har fått. Cubs å andra sidan, ja jisses, man har verkligen pulvriserat sitt motstånd och de senaste 10-12 matcherna man har lirat har man fått in i snitt 6-7 runs och endast släppt i snitt 2-3 runs. I övrigt så snittar man hitsen strax under 9 per match vilket gör att man ligger top 3 i ligan på den fronten.

Cubs är bäst i ligan när det kommer till offensiva runs, man är näst bäst på att släppa defensiva runs på hemmaplan, samtidigt som Nationals är näst sämst i ligan på att få in runs på bortaplan. Ett slutsålt Wrigley Field, ett vasst Cubs, ett uselt Nats på bortaplan och en formstarkare pitcher för Cubs än vad Nationals har. Ja, ni hör ju själva. Cubs släpptes till 1.96, ligger nu på 1.92 och det kommer säkerligen droppa ett par punkter till innan spelstopp. 1.92 hos pinnacle på Cubs ikväll? Sold!!

/MSrekare