Dagens match hämats från de lägre serierna i England. Det är Cupmatch och jag tycker ett av lagen har klart bättre form.

  • Match: Chesterfield – Tranmere
  • Tips: Tranmere 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 2,15 @ Pinnacle
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45 9/11

Analys:

Football League Trophy eller Johnstones Paint Trophy är namnet på cupen och inriktar sig främst på lagen i de lägre divisionerna. Båda lagen spelar i League one men det skall vara klasskillnad på dessa lag.

Chesterfield har ingen vidare form på slutet, 0-2-3 har det blivit på de fem senaste matcherna och laget ligger på en mindre smickrande 22:a plats i tabellen. Laget har haft stora problem på framförallt målvaktssidan och man har precis lånat in svenske Ole Söderberg från Newcastle. Då klarade man bara 2-2 hemma mot Jumbon Yeovil och Chesterfield har nu inte vunnit på öven en månad. I ligan har laget släppt in 31 mål på 17 matcher och då bör laget få stora problem att freda sig när man möter ett såpass bra lag som Tranmere är.

Tranmeres form är lite sviktande men man har ändå 3-1-1 på de fem senaste. Det har inte blivit någon vinst på 2 matcher nu men jag tror att dom ser sin chans nu att komma tillbaks på vinnarspåret. Tranmere har också bra statistik mot just Chesterfield och har vunnit 6 av lagens 6 senaste inbördes möten. Tranmeres starka försvar kommer att bli nyckeln i dagens match. Laget snittar mindre än ett insläppt mål per match, vilket är imponerande. Trots bortaplan så förlitar jag mig på lagets fina facit mot Chesterfield. Att vi får en bit över 2 ggr pengarna på bortalaget spelar också in.

Lycka till!

//Josef