Dagens bästa spel hämtar jag från ryska KHL, där ett extremt formstarkt Salavat Yulaev gästar Traktor Chelyabinsk. Observera att spelstoppet är redan kl. 15:00! Häng med.

Match: Traktor Chelyabinsk – Salavat Yulaev
Tips: 2:a   &  2:a (-1)
Odds: 1,75  &  2,30  @ Betsafe
Insats: 7/10  &  2/10 units
Spelstopp: 2010-11-30 15:00

Motivering:

Salavat har verkligen kommit upp i sin egentliga nivå den senaste tiden. Man har vunnit 5 av sina 6 senaste matcher, och defensiven har dessutom förbättrats avsevärt sett till de 3 senaste matcherna. Ett insläppt mål under dessa, samtidigt som man gjort femton framåt, det är imponerande siffror. En svensk har stor del i den förbättrade defensiven, jag syftar på målvakten Erik Ersberg som lämnade NHL för spel i Salavat, och efter den tveksamma inledningen i klubben har han nu tagit över förstaspaden efter den senaste tidens starka insatser.

Mot just Traktor Chelyabinsk har Salavat väldigt starka siffror. Lagen har mötts 12 gånger i högstaligan genom åren, och Salavat har siffrorna 9-1-2 (vinst-oavgjort-förlust) under dessa matcher. De fem senaste matcherna lagen emellan har man dessutom vunnit med övertygande siffror: 7-2, 4-0, 4-1, 5-0, 4-1. Vinsten med 7-2 var dessutom under denna säsongen, i premiärmatchen.

Jag anser att historiken samt Salavats uppåtgående formkurva talar för att man ska ta en komfortabel seger i eftermiddag. Spelet har verkligen stämt, och det frågetecken som länge funnits i Salavat hittills under säsongen (det defensiva spelet) har nu rätats ut till ett utropstecken. Jag tror att man fortsätter bygga på formtoppen, och oddsen är i överkant.

God spellycka!
/Blixt