En dag tidigare än vanligt där vi alltså inte behöver vänta in lördagen. Julhelgens traditionella Premier League-fotboll sparkar igång denna fredag med full omgång och en maxad meny även vad gäller spelutbudet. Tre matcher spelas i London under denna omgång, varav två derbyn, där vi inleder med spel på Stamford Bridge. Serieledande Chelsea tar emot ett West Ham som fortsätter att haka på toppskiktet på ett imponerande sätt. Tror mycket väl att favoritskapet kan hålla, men gästernas anfallsspel imponerar alltjämt och med tanke på vilka siffror som har producerats så anser jag att man förtjänar en chans här. Jag går för ett mål.

  • Match: Chelsea – West Ham
  • Spel: Bortalaget över 0,5 mål
  • Odds: 1,89 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 13.45 26/12

Chelsea har snart med halva säsongen färdigspelad skrapat ihop ett fint facit och starka resultat. Även om avståndet däremot har kapats något så är man alltjämt 3 poäng upp på Manchester City, man är vidare i Champions League-slutspelet och man har spikat en plats i en av semifinalerna i ligacupen. Därmed, bra chans på minst en titel för ”Blues”. José Mourinho har som bekant fått in riktigt fina förstärkningar inför det som redan var ett stabilt bygge under fjolåret där Costa, Fabregas och Courtois redan har lämnat stora avtryck. Dubbla 2-0 segrar över Hull och nu senast Stoke under måndagkvällen och i vanlig ordning är försvarsspelet oerhört stabilt under portugisens ledning. Man har nu endast misslyckats med att hålla nollan intakt vid ett tillfälle i lagets 6 senaste ligamatcher där det även är noterbart att man har gått rent här på Stamford Bridge med 8 raka segrar och målskillnaden 20-3. Återstår att se hur man väljer att utnyttja sin trupp över helgen i och med att Southampton (två poäng efter dagens motstånd) väntar på bortaplan på söndag.

Hemmalaget borde ha hela truppen tillgänglig för spel där man endast har ett frågetecken på Eden Hazard som haltade av i veckan.

chelsea_200x200westham_200x200

West Ham fortsätter att överraska i toppskiktet och placerar sig alltjämt bland de 4 främsta i tabellen. Att ”Hammers” nu endast har förlorat en av sina 11 senaste matcher är oerhört imponerande och trots att man inte kom upp i nivå senast i hemmamötet med Leicester så lyckades man avgå med en någorlunda behaglig fullpoängare, något som kännetecknar ett London-lag som är starkt för dagen. Det är numera ett West Ham som kan modifiera sitt spel utefter motståndet där man både kan variera ett kortpassningsspel med det längre alternativet där managern Sam Allardyce har gott om alternativ framåt nu när Andy Carroll har stärkt den redan fina anfallsbesättningen efter en skada som höll honom borta från spel under inledningen av säsongen. Hammers, som av tradition brukar vara både målsnålt och relativt svagt utanför Upton Park, snittar nu ca 1,7 mål/ligamatch hittills under säsongen och tillsammans med Manchester City är man de enda lagen i Premier League som har lyckats göra mål i samtliga (8 st) bortamatcher.

Bortalaget kommer till spel utan James Tomkins i mittlåset. Frågetecken på Mark Noble som har missat de två senaste matcherna.


Skapliga skyttar, fina inläggsfötter och styrka i luftrummet. Hemmalagets kollektivt starka och organiserade försvarsspel är inget jag blundar för, men jag hävdar att Hammers inte ska behöva producera alltför många avslut för att kunna skapa kvalificerade målchanser – så pass skickligt är man i dagsläget och jag anser att ett lag som endast har två lag, utöver motståndet, framför sig i tabellen förtjänar större respekt i deras möjligheter att åtminstone lyckas trycka dit ett mål över 90 minuter. Chelsea har inte drabbat samman med någon ur nuvarande topp-6 över de 8 senaste omgångarna och jag hävdar nog att man står inför ett intressant test nu när julhelgen väl inleds. West Ham att stå för minst ett mål i matchen spelas med medel.

/Puyol