Chelsea jagar Tottenham som innehar tredjeplatsen för dagen och med tanke på Man Citys förlust igår så kan man ställa in siktet på andraplatsen men då krävs det seger här. Man har spelat upp sig rejält efter FA-Cup matchen mot Man United förra helgen och jag tror man kör över West Ham här.


Chelsea – West Ham
Spel: Chelsea -1,5 (Asian handicap)
Odds: 2.05 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 17.00

Chelsea såg väldigt dåliga ut under en tid men förra helgen när man mötte Man United på bortaplan så vände det helt för laget. Man blev totalt utspelade i början av matchen och Man United hade en 2-0 ledning med sig till halvtid. I andra halvlek såg Chelsea desto piggare ut och man började spela riktigt fin fotboll och det gav resultat direkt då man gjorde både 1-2 och 2-2 inom loppet av 10 minuter. Efter det var man det lag som var närmast segern och man såg direkt vilken kapacitet laget har. I torsdags spelade man match igen och då var det dags för Europa League där man hade ett 0-1 underläge med sig från första mötet med Steaua Bukarest. Man hade dock inga problem utan vann tämligen enkelt med 3-1 och tog sig därmed vidare till kvartsfinal. Man har som sagt spelat upp sig rejält på slutet och nu vankas det derby och det lär tända spelarna extra mycket!

West Ham vann senast borta mot Stoke med 1-0 men före det hade man två raka förluster mot formsvaga Aston Villa och stekheta Tottenham. Man är lite som dag och natt när det gäller spel på hemma/bortaplan och det märks tydligt då man spelat in 22 av 33 poäng på sin hemmaplan. Man har 3-2-9 som bortarad och usla 9-24 i målskillnad vilket tyder på att man ofta förlorar med två mål eller fler!


Demba Ba fick vila i torsdags och avgör för Chelsea idag!

West Ham trivs som sagt inge vidare på bortaplan och även om man inte måste resa särskilt långt här så talar det givetvis emot laget. Man har blivit överkörda av Fulham, Tottenham och Arsenal som är andra londonlag så det mesta talar för att man återigen får stora problem. Man vann visserligen senast på bortaplan mot Stoke i en målsnål tillställning som slutade 0-1 till West Ham. Nu möter man tuffare motstånd och man lär få det svårt… Chelsea är dessutom riktigt formstarka hemma på Stamford Brigde nu där man har 5 segrar och 1 oavgjord på lagets 6 senaste matcher. Värt att nämna är att 3 av de 5 segrarna är vunna med 2 mål eller fler!

Chelsea har inga skadebekymmer förutom Oriel Romeu men man väntas rotera lite i truppen och någon spelare kan säkerligen få vila här men man har en bred trupp med många starka namn att tillgå. En förändring som är säker är att Fernando Torres bänkas till förmån för Demba Ba som var cup-tied i torsdags och därmed vilade i den matchen.
West Ham får klara sig utan Kevin Nolan och Joe Cole här då båda är skadade. Lägg därtill att man har små frågetecken för Tomkins som varit virussjuk och Mark Noble som haft hjärnskakning.