Chelsea tar emot Swansea i en tämligen avslagen drabbning under boxing day för lagen. Chelsea mötte Arsenal i måndags och på söndag väntar Liverpool, två matcher som man värderar högre än den här drabbningen. Men matchen ska vinnas om man ska ha med toppstriden och göra men det lär inte bli enkelt…. Jag testar ett kul spel här!

Chelsea – Swansea
Spel: Chelsea vinner och under 2.5 mål i matchen
Odds: 3.50 @ Bet365
Insats: 3/10
Spelstopp: 16.00 

Chelsea har en tung och jobbig tid bakom sig och trots att man har 1 förlust på lagets 7 senaste matcher så imponerar man verkligen inte. I måndags mötte man Arsenal i en het drabbning som istället blev en ren taktikmatch som slutade 0-0 där Mourinho äntligen fick hålla nollan i Premier League igen. Jag tror han återigen vill prioritera att sätta defensiven klockrent då man har en urviktig match mot offensivt starka Liverpool på söndag hemma på Stamford Bridge igen. Innan Arsenal-matchen i måndags spelade man 1-1 borta mot Sunderland i cupen efter full tid men där föll man sedan på övertid. Innan det stod man för en svag insats när man besegrade Crystal Palace hemma med 2-1 och dessförinnan vann man med ”bara” 1-0 hemma mot ursvaga Steaua Bukarest i Champions League.

Inför den här matchen bör Mourinho rotera friskt i truppen, kanske inte i backlinjen, men offensivt sett lär det bli stora förändringar då man bör vila ett par spelare inför matchen mot Liverpool på söndag. Hur som helst så har laget en bred trupp med tunga namn som reserver så det oroar föga men att det skall bli någon målexplosion här tror jag knappast. När Chelsea tagit ledningen så kommer Mourinho spela sina taktiska kort och dra ned på tempot och byta in defensivt tunga gubbar som skall spika igen och sedan är det upp till Torres, Eto’o, Ba eller någon annan i offensiven att punktera matchen till 2-0!

3kit
Fixar Torres segern här eller tar någon annan chansen?

Swansea bjuder inte på någon höjdarfotboll för dagen utan man prioriterar främst defensiven för offensivt ser man riktigt uddlösa ut. Det beror givetvis mycket på att urviktiga Nathan Dyer och Michu är fortsatt skadade och det underlättar knappast för laget. Senast förlorade man hemma mot Everton med 1-2 i en match där man såg riktigt uddlösa ut offensivt och målet kom av ren tillfällighet där ett avslut gick in via en försvarare. På bortaplan parkerar man ofta bussen och satsar på kontringar men utan Dyer och Michu känns de väldigt avlägsna men defensivt ser man fortsatt starka ut och man bjuder sällan på något i matcherna. Man har på sina 8 bortamatcher den här säsongen bara släppt in 9 mål och då har Man City gjort 3 av dem och Southampton har gjort 2. Man har spelare som t.ex Chico Florez och Ashley Williams som ser ruskigt stabila ut där bak och när man ställs mot Chelsea lär man tillsammans med övriga backlinjen höja sig ett par nivåer.

Kort summering:
Swansea är svårspelade när de är på resande fot där de prioriterar defensiven och med tanke på Chelsea för dagen svaga offensiv så känns det här spelet klart spelvänligt. Båda lagen har viktiga matcher i helgen och lite fokus ligger säkerligen redan där. Swansea kommer hit för att spela 0-0 medan Chelsea pliktmässigt vill vinna matchen. Jag tror Swansea blir nollade och Chelsea vinner matchen så ska vi säga 1,2-0?