Chelsea ligger två poäng bakom serieledande Liverpool och ställs här mot Sunderland som ligger sist i tabellen och kämpar för sin överlevnad. Det är alltså två lag som behöver tre poäng och för mig känns utgången given.

Chelsea – Sunderland
Spel: Chelsea vinner och håller nollan
Odds: 1.90 @ William Hill
Insats: 5/10
Spelstopp: 18.30

Chelsea ligger två poäng efter Liverpool som leder Premier League så en seger här är extremt viktigt för laget. Man är även vidare i semifinal i Champions League så allt är på topp för laget. Hemma på Stamford Bridge är man obesegrade den här säsongen och i Premier League har man 15-2-0 som resultatrad och fina 42-9 i målskillnad. Man har hållit nollan i 9 raka matcher nu på sin hemmaplan så jag har väldigt svårt att tro att just Sunderland skall spräcka den sviten! Man spelar väldigt smart fotboll under Jose Mourinho och laget gör sällan mer än vad de behöver i matcherna. Min känsla är att man kommer spela väldigt tight defensivt och sätta press på Sunderland som kommer göra klassiska misstag i försvarsspelet. Chelsea bör vinna den här matchen med ett par bollar och jag tror utan tvekan man håller nollan mot ett svagt och fantasilöst Sunderland

Sunderland tog ett stort kliv framåt formmässigt när man i veckan spelade 2-2 borta mot Man City i en match som man hade ledningen med minuter kvar av matchen. Innan det såg det ytterst dystert ut för Sunderland som minst sagt radat upp förluster den senaste tiden. Man ligger sist i Premier League och har 6 poäng upp till säker mark så laget måste återigen försöka gå för seger mot ett svårt motstånd. Chelsea är dock varnade och kommer knappast göra samma misstag som Man City gjorde. I matcherna före 2-2 matchen spelade Sunderland riktigt usel fotboll och skapade nästan ingenting i matcherna. Känslan är att man återigen kommer få det riktigt tufft mot ett Chelsea som är riktigt starka defensivt!

Sunderland-logo       chelsea

Chelsea saknar fortsatt Eden Hazard men man har bra täckning på mittfältet där sylvassa trion Oscar, Willian och Schürrle är stekheta!
Sunderland har fortsatt Phil Bardsley avstängd här.

Kort summering:
Chelsea är givetvis flera klasser bättre än Sunderland och det förvånar mig mycket om inte Chelsea vinner det här med ett par bollar. De har dessutom hållit nollan i 9 raka hemmamatcher nu och det är en svit som man vill bibehålla även efter den här matchen när man skall ta sin 10e raka hemmamatch utan att ha släppt in mål. Demba Ba har hittat målformen och får säkert chansen från start i anfallet ikväll medan John Terry dirigerar backlinjen mot ännu en stabil insats. Det här spelet känns mycket tryggt och bra till oddset 1.90!