Champions League-fotbollen rullar vidare där vi nu ska hoppa på nästa spelobjekt. Gruppspelsomgången avslutas denna onsdagkväll där vi nu skiftar fokus mot grupp G där två lag alltjämt slåss om den sista biljetten till åttondelsfinalerna. Sporting reser till London och Stamford Bridge för att ta sig an ett Chelsea som redan har spikat gruppsegern. En poäng räcker för portugiserna och det kan mycket väl gå vägen mot ett hemmalag som förväntas rotera kraftigt i elvan.

  • Match: Chelsea – Sporting
  • Spel: Sporting mål före 74:00
  • Odds: 1,83 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.45 10/12

Chelsea har som bekant gått oerhört starkt så här långt in i säsongen. Den viktiga gruppsegern säkrades i föregående omgång efter att man pulvriserade Schalke på tysk mark där 11 poäng av 15 möjliga, med 4 ner till kvällens motstånd, innebär att man inte har någonting att spela för. Ett positivt utgångsläge för ”Blues” som redan nu kan sikta in sig på helgens ligaomgång där det, inledningsvis, enorma försprånget ner till de övriga lagen i toppskiktet har kapats något. Förlusten i norr borta mot Newcastle bröt den 23 matchers långa sviten där man var obesegrat, och nu har man tappat poäng i två av sina 3 senaste Premier League-matcher. Här får man istället möjlighet att rotera något i startelvan där ett antal nyckelspelare förväntas vila, vilket känns logiskt där managern José Mourinho tidigt aviserade att det här skulle bli en match av mindre betydelse och en värdefull paus för några av dem som har matchats hårt med tävlingsmatcher på flera fronter.

Hemmalaget har endast ynglingen Nathan Ake på skadelistan. Frågetecken på Diego Costa, som har haft problem med ett överansträngt lår, där han eventuellt inte kommer riskeras här.

chelsea_200x200 Sporting_Clube_de_Portugal

Sporting har stått för ett fullt godkänt gruppspel och trots att man, exempelvis, blev rånat i bortamötet med Schalke där en extremt feldömd straff på tilläggstid kunde ha blivit väldigt kostsam, så placerar man sig alltjämt två poäng före tyskarna inför den här omgången. Utöver det slog man dem med två mål i hemmamötet, vilket innebär att man leder på antalet mål över inbördes möten, och därmed räcker det med en poäng i det som på förhand fick ses som gruppspelets svåraste uppgift. De gröna från Lissabon har dock halkat efter i ligaspelet där man inte rår på giganterna Benfica/Porto där man placerar sig 8 till 5 poäng efter, trots att man endast har förlorat en av de 12 ligamatcherna som har spelats. Ett avancemang här får dock ses som en enorm framgång för portugiserna som fick kvala sig in i turneringen där man har ett antal intressanta inslag i truppen, däribland Manchester United-lånet Luis Nani som har vänt hemåt. Framförallt så har man ett någorlunda fyndigt anfallsspel, god målform på inhemsk mark och i den här upplagan av Champions League har endast 8 lag lyckats göra fler mål efter de inledande 5 omgångarna.

Bortalaget kan eventuellt komma till spel med ett avbräck i anfallsväg där tidigare nämnde Nani står som ett frågetecken. Ytterbacken Cedric är avstängd.


Det ska nämnas att hemmalaget har en relativt bred trupp och man kan därför mönstra ett vasst lag även om ett antal ordinarie startspelare skulle ställas över. Men även om ett antal nya lirare bör vara väldigt sugna på att få visa upp sig när chansen väl ges, så är det alltjämt inte ett fullt så lika starkt och samspelt lag som kommer till spel och på så sätt måste man nog ge gästerna rimliga möjligheter till att säkra den poängen som krävs. Risken finns, beroende på hur ett mer avslappnat Chelsea ställer upp och vilken typ av inledning man får, att det kan bli en något avslagen tillställning som mycket väl kan spela motståndet i händerna. Sporting har, även i Nanis frånvaro, en lurig trio framåt där man endast har nollats i två av 17 tävlingsmatcher hittills under den här säsongen. 10 mål framåt över de 3 senaste CL-matcherna där 8 av dessa har slagits in innan den avslutande kvarten. Väljer bort halvgarderingen och ett mål framåt oavsett tiden på klockan (1,63 hos Betsson) och går på det här alternativet istället. Sporting att ha gjort ett mål innan matchklockan har tickat upp mot den 74:e matchminuten med en insats strax under medel. Spelet hittar ni under tid för lagets första mål.

/Puyol