Hämtar ytterligare ett spelobjekt från kvällens Europa League-kvartsfinaler, den här gången från Stamford Bridge i London där Chelsea tar emot ryska Rubin Kazan i ett dubbelmöte där hemmalaget får gälla som favoriter. Väljer att förlita mig på en individuell prestation i den här matchen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Europa League
  • Match: Chelsea – Rubin Kazan
  • Spel: Fernando Torres, målskytt
  • Odds: 2,95 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 21.05

Chelsea, som jag har varit något kritisk till på slutet, kliver in med förnyat självförtroende efter att ha slagit ut Manchester United ur FA-cupen och därmed avancerat till semifinalen. Trots knackigt spel har man även tagit sig någorlunda långt i den här turneringen och då tror jag att man gärna går till finalen, då man har en trupp som borde klara av det. Man börjar även känna igen lagets starka hemmaspel någorlunda. Rubin Kazan har ett intressant lag på gång med några hyggliga importer, där man har slagit ut två spanska lag på vägen hit, däribland de regerande mästarna Atletico Madrid samt Levante. Imponerande på sitt sätt, även om jag inte tycker att man var bättre än det förstnämnda laget över 180 minuter. Försvarsspelet har dock funkat bra och man verkar inte ha störts alltför mycket av den ryska vintervilan.

Chelsea kommer till spel utan Demba Ba, Ashley Cole, Gary Cahill och Oriol RomeuRubin Kazan har relativt små skadebekymmer med endast något osäkert kort.

Fotbollslivet leker inte för Fernando Torres i nuläget, där Demba Ba som hämtades in från Newcastle, har konkurrerat ut spanjoren som får vänja sig vid bänken i de något viktigare matcherna i dagsläget. Nu är senegalesen inte tillgänglig för spel i den här turneringen då han redan har deltagit i den för sitt förra lag och då är Torres det enda alternativet, vilket gör att 90 minuter känns väldigt troligt. Men i huvudsak står jag för att nästintill 3 ggr insatsen på en spelare i ”nr. 9-rollen” att göra mål i ett lag som Chelsea känns aningen högt, med eller utan en dödlig målform.

Fernando Torres har gjort 17 mål på 51 tävlingsmatcher med klubblaget den här säsongen, vilket inte är särskilt imponerande. Många av matcherna på slutet har dock varit via inhopp, vilket gör att den statistiken ser ännu svagare ut. Här kan det dock kännas bekvämt och veta att han inte hotas av att bli utbytt ifall saker och ting inte skulle funka, då det helt enkelt inte finns några andra alternativ tillgängliga, och managern ser nog hemskt gärna att han kommer igång och ger honom den chansen.

Madrid-sonen är naturligtvis inte helt oduglig, som han kan anklagas för nu när målproduktionen har sinat något att jämföra med hur det var förr i tiden, och man ska fortfarande inte underskatta hans kvaliteter i boxen, även om det kanske inte ser lika kliniskt ut. Även intressant att majoriteten av hans mål den här säsongen har kommit till via dessa cupmatcher. Tycker att han har en okej chans till att visa upp sig här, och med tanke på vilka hyfsade spelare han har bakom sig så borde han få med sig någon målchans härifrån.


En låg insats på Fernando Torres att stå som målskytt i kvällens match. Insatsen tillbaka (hos Unibet) ifall spelaren av någon anledning inte skulle komma till start.

/Puyol