Årets allra första match för de inblandade lagen bjuder på ett London-derby, om än inte den mest prestigefyllda av det slaget. Det är Chelsea, som fortsätter sin jakt på Manchester-lagen, och bottenlaget Queens Park Rangers som ska göra upp om poängen där hemmalaget är givna storfavoriter. Jag hakar på ett kortspel.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Chelsea – QPR
  • Spel: QPR kortspel 0 (3-vägs)
  • Odds: 1,57 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

Rafa Benitez är något bekvämare i kostymen nu när hans Chelsea har vridit upp volymen något. 4 raka segrar i ligaspelet där man har gjort totalt 14 mål framåt. Man har även 2 matcher mindre spelade än lagen placerade på plats 1-3 och nya vinster i dessa så får man chansen att haka på. Senast stod man för ett styrkebesked när man bortabesegrade Everton utan att spela särskilt övertygande. Något knackigare går det för QPR som endast har 10 poäng efter 20 spelade matcher. Med det parkerar man såklart allra sist i tabellen med 8 poäng upp till säker mark. Harry Redknapp hade fått en klart godkänd start på sin nya arbetsplats då man var obesegrade i hans 4 inledande matcher, men nu har man återigen börjat förlora där man är uppe i 3 raka utan poäng. Inte mycket som talar för att man bryter den sviten ikväll och ”Harry Houdini” väntar nog in förstärkningar under pågående transferfönster.

Chelsea kommer till spel utan John Terry, Jon Obi Mikel, Petr Cech, Ryan Bertrand och Oriol Romeu. QPR saknar José Bosingwa, Bobby Zamora, Kieron Dyer och Andy Johnson. Ett par långtidsskadade bland alla dessa namn samt några som inte direkt har några betydande roller.

QPR blev fullständigt utspelat under den första halvleken senast mot Liverpool och otrevligt nog, för gästernas del, så hittar vi fler individuellt skickliga och irrationella lirare hos kvällens motstånd. Man hamnade i numerärt underläge på några utsatta positioner vid ett antal tillfällen, vilket kostade. Till den andra halvleken valde chefen Harry Redknapp att stå för ett defensivt byte när ytterligare en sittande mittfältare fick kliva in, och jag tror att det är med den inställningen man kommer kliva in redan från start här. Ett klokt val rent försvarsmässigt om man vill hålla siffrorna nere, även om jag har svårt att se laget vinna något på det i slutändan.

Kvällens bortalag var ett av de kortgladaste lagen i ligan ifjol. Även om man har lugnat ner sig något till den här säsongen så kan man ändå inte komma ifrån att man har ett antal kortbenägna spelare som kan ligga i farozonen när man väl intar Stamford Bridges gräsmatta. Mbia, Diakité, Derry, Granero och Taarabt är dem som sticker ut mest, återstår att se hur många av dessa som får starta.

Kvällens match döms av Lee Mason. Han har snittat 3,5 kort/match under pågående Premier League-säsong. Inget rött kort utdelat så här långt.


Förväntar mig ett revanschlystet, taggat och defensivt inriktat QPR som kommer dra på sig en del frisparkar, och så länge det här inte blir en helt avslagen historia så tror jag att det här går vår väg. 1,57 på att QPR samlar på sig fler kortpoäng än Chelsea spelas med en medelinsats. Går att hitta under ”fler kort – handikapp”. Hos Bet365 räknas ett rött kort som två st till antalet.

/Puyol