Chelsea spelar sin sista hemmamatch för säsongen när bottengänget Norwich kommer på besök. Chelsea måste vinna matchen för att ha någon som helst chans på ligaguldet inför sista omgången med Norwich behöver vinna för att inte ramla ur Premier League. Två lag som går för segern men det ska vara en enorm klasskillnad här. Jag väljer inte raka ettan utan har ett roligare spel här!

Chelsea – Norwich
Spel: Eden Hazard målskytt i matchen
Odds: 2.30 @ Ladbrokes
Insats: 3/10
Spelstopp: 17.00

Chelsea åkte på en blytung förlust hemma mot Atletico Madrid i onsdags vilket innebar att man missade finalen i Champions League. Det är givetvis ett blytungt bakslag för laget men chansen lever fortfarande för att vinna ligan men då krävs seger här. Chansen är givetvis inte så stor men i fotboll kan allt hända men då måste man vinna en match som denna. För första gången på ett tag är nu Eden Hazard tillbaka i startelvan och det gör givetvis otroligt mycket för laget då han är lagets bäste målskytt och ett ständigt hot mot motståndarna. Idag ställs han tillsammans med Chelsea mot en av ligans svagaste defensiver och det talar givetvis för mitt spel. Jag har sett Norwichs senaste matcher och de har minst sagt varit genomusla i dessa matcher. Man faller ihop så fort man ligger under och försvarsspelet ser slött och uttråkat ut i matcherna och det kommer givetvis straffa sig mot ett hungrigt Chelsea som vill avsluta på bästa sätt hemma på Stamford Bridge! Jag har otroligt svårt att se hur man ska lyckas stå emot Chelsea här och lagets ytterbackar kommer få det riktigt, riktigt jobbigt mot en hungrig och spelsugen Eden Hazard. Frågan är inte om han gör mål utan hur många mål han gör här!

chelsea       Norwich

Norwich kommer till den här matchen med usel form och bortaspelet funkar inte över huvudtaget. Man har 5 raka förluster bakom sig nu och på bortaplan är man uppe i hela 9 raka bortaförluster nu. Man kommer med största sannolikhet åka ur serien med dunder och brak och det är befogat den här säsongen. Lagets defensiv är genomusel och släpper alldeles för mycket mål. Man har släppt 7 mål bakåt mot Liverpool och Man United i lagets 2 senaste matcher och nu ställs man återigen mot ett topplag i Chelsea. Att man förlorar känns helt uppenbart, frågan är bara med vad? Man måste framåt för lagets enda chans att hålla sig kvar är genom en seger här och det kommer Chelsea och inte minst vindsnabbe Eden Hazard kunna utnyttja!

Kort summering: 
Chelsea kommer givetvis ha spelet men förr eller senare måste Norwich framåt för att göra mål och det kommer Chelsea kunna utnyttja med sina vassa omställningar. Till den här matchen är Eden Hazard tillgänglig från start och han tillsammans med hela Chelsea kommer givetvis vilja avsluta säsongen på bästa möjliga vis inför sina hemmafans. Eden Hazard kommer få ett par målchanser i den här matchen och chansen är riktigt stor att han sätter minst 1 av dem! Han har gjort överlägset flest mål i Chelsea och nu återkommer han ruskigt taggad från en skada. Vem skall stoppa honom? Martin Olsson? Knappast.