Champions League-gruppspelet närmar sig sitt slut där de sista lagen och dess biljetter in till åttondelen ska spikas. Fokus på grupp D och Stamford Bridge denna onsdagkväll när Chelsea får bära ett stort favoritskap hemma mot ett avsågat Nordsjaelland. Spelar på en potentiell målskytt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Chelsea - Nordsjaelland
  • Spel: Fernando Torres, målskytt
  • Odds: 2,00 @ Nordicbet
  • Units: 4,5/10 
  • Spelstopp: 20.45

Inte mycket att orda om för de regerande mästarna som har satt sig själva i en prekär situation. Chelsea måste inte bara vinna, man behöver även hjälp av Shakhtar (möter Juventus hemma) vilket kan göra det lite knepigt rent mentalt inför något som bara skulle städas av annars. Det också i ett skede av säsongen där det är något turbulent i klubben. Som bekant har den inte alltför populäre Rafa Benitez (fd Liverpool bl.a.) tagit över och han väntar fortfarande på sin första seger. Nordsjaelland är borta sedan tidigare och kommer oavsett resultat parkera sist i gruppen. När lagen möttes på Parken i Köpenhamn var det klasskillnad där engelsmännen vann med 4-0.

Chelsea saknar John Terry, Frank Lampard och Daniel Sturridge medan Nordsjaelland kommer till spel utan Jores Okore, Lasse Petry och Joe Sise.

Som många kanske känner till så har Madrid-sonen Fernando Torres inte varit någon målmaskin sedan han kom till Chelsea. Som fotbollsjournalisten Erik Niva själv uttryckte det så har hans antal minuter utan mål gått över hela Sagan om ringen-trilogins speltid, vilket säger en del. Trots detta så är han givetvis inte helt oduglig och nu på slutet tycker jag ändå att man kan se sekvenser där han är med i spelet och nära sitt mål. Senast i helgen (West Ham borta) var han, likt hela laget, långt ifrån nivå i andra halvlek. Innan dess var han dock den som levererade framspelningen till det enda målet och han hittade ett par avslut som dock räddades. Dessa lägen till avslut är jag övertygad om att han kommer få denna onsdagkväll – sedan gäller det att förvalta dem.

Danskarna har under sitt första Champions League-äventyr endast lyckats med att plocka en poäng av 15 möjliga. Med detta har man släppt in 16 mål, vilket är 3,2 mål/match. Här spelar man för äran vilket, eventuellt, kan räcka för att hålla siffrorna nere med tanke på att hemmalaget kanske inte kommer ha alltför mycket att spela för beroende på resultatet i Ukraina. Något säger mig att ”El Niño” lär vilja ha sitt mål, hursomhelst, och motiverad till det bör han vara inför hemmapubliken.

I ett lag där man inte har alltför många ”nr 9″ att välja bland (Didier Drogba tackade som bekant för sig efter CL-finalen och åkte till Kina för att fylla på kontot medan Romelu Lukaku lånades ut till West Bromwich) så är det högst sannolikt att Fernando Torres spelar från start även här. Daniel Sturridge, i normala fall en ytter som eventuellt kan vikariera på den positionen, är som sagt skadad förtillfället.

__________________________________________________________________________________

Spanjoren kan inte få ett alltför mycket lättare motstånd att få hål på under den här säsongen. Att få 2 ggr pengarna på gubben som står allra längst fram i banan att göra mål i jämförelse med att laget knappt står i 1,10 lockar då till spel. Ni hittar spelalternativet under ”will score/will not score”. Kommer även spela 1/10 units på att han gör ytterligare ett mål i matchen. Fernando Torres att göra minst två mål till 4,50 hittar ni hos Unibet. Insatsen återbetalas hos både Nordicbet och Unibet ifall spelaren inte kommer till start.

/Puyol

Ni kan även följa mig via Twitter: @Puyol_SpelaSpel