En ny Premier League-helg knackar på dörren med hela 8 matcher under lördagen. En av dessa är mötet mellan Chelsea och Newcastle på Stamford Bridge, en match där bortalaget avgick med segern (till ett liknande odds) förra säsongen efter två fantastiska mål av Papiss Cissé. Kan man bjuda upp på samma sätt även den här gången?

  • Match: Chelsea-Newcastle
  • Spel: Bortalaget gör mål
  • Odds: 1,55 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 18.30

Det här är Chelseas andra match på ”the bridge” den här veckan, då man slog nykomlingarna Reading i hemmapremiären med 4-2 efter en del besvär. Jag körde på samma spelvariant i den matchen som jag kommer ta med mig in hit nu. Hoppas att det går vägen även den här gången i en match där jag tycker att hemmalaget står som lite väl stora favoriter.

Chelsea har stärkt upp laget och bättrat på bredden efter CL-succén förra säsongen, framförallt på mittfältet där Eden Hazard har imponerat allra mest sedan hans ankomst. Roberto Di Matteo har fått förtroendet som chef och det är hans uppgift att skola in många av de unga förmågorna i ett annars rutinerat lag. Just bland några av de rutinerade namnen så ska det bli intressant att se om de lyckas bibehålla hungern till en ny, lång säsong.

Personligen så hade jag nog sett att man stärkte upp någon position i försvaret, där man hade som mest problem sett till ligaspelet förra säsongen efter ett antal ojämna prestationer. Något som synades i den senaste ligamatchen (tidigare nämnda Reading, 4-2) och jag tror nog att dagens motstånd har potential att sätta liknande press på favoriterna.

Till dagens match saknas lagkaptenen John Terry i mittlåset. Kollegan David Luiz är också ett osäkert kort. I övrigt skadefritt.

Om Chelsea var en högst negativ överraskning i ligaspelet säsongen 11/12 så var Newcastle en galet positiv sådan. Det blir svårt att upprepa den bedriften där man länge nosade på en CL-plats. Men man kan mönstra ett minst lika starkt lag på banan i år och man kan rubba samtliga jättar i den här ligan.

Premiären hemma mot Spurs var kanske något intetsägande, men man vann till slut utan att imponera, vilket är imponerande i sig. Det är en bra mix av hårt jobb och kunnande där det gäller att leverera de rätta bollarna till en riktigt vass duo. Framåt har man ett högintressant anfallspar i form av firma Demba Ba och Papiss Cissé som inte bränner många chanser.

Får jag ett acceptabelt odds på det ena laget att göra sitt så stannar jag där även om alternativet ”båda lagen att göra mål” också är ett bra val till högre siffror. ”Magpies”, som vet hur man gör mål i den här arenan, ska inte underskattas och jag ger laget goda möjligheter att måla på nytt.

/Puyol