Chelsea åkte på en riktigt stjärnsmäll borta mot Tottenham på nyårsdagen vilket gör att man givetvis är revanschsugna här då man vill behålla serieledningen. Newcastle som kommer på besök har haft en turbulent tid bakom sig med bland annat ett tränarbyte. Jag har saken klar för mig, häng på!

Chelsea – Newcastle
Spel: Chelsea över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.95 @ Betsafe
Insats: 5/10
Spelstopp: 16.00

Chelsea chockades senast när Tottenham vann med 5-3 och i matchen innan mot Southampton slutade det 1-1.  Efter förlusten mot Tottenham besegrade man Watford med 3-0 i FA-cupen och värt att nämna är att till den matchen gjorde Mourinho sju ändringar i startelvan jämfört med matchen mot Tottenham. Det har tydligt märkts att Chelseas spelare har varit trötta och slitna i de två matcherna laget tappat poäng. När motståndarna höjer sig ett par nivåer då de möter serieledarna så har Chelseas spelare haft svårt att motivera sig på samma sätt och stundtals har man sett riktigt loja och slöa ut. Nu har man fått vila ut ordentligt och jag räknar med ett nytt heltaggat Chelsea som kliver ut på Stamford Bridge idag.

Jag tror poängtappen mot Tottenham och Southampton var tillfälligheter p.g.a. det täta matchandet samt att dem var på bortaplan där laget inte trivs lika bra som hemma på Stamford Bridge där man har 9 segrar av 9 möjliga och 22-3 i målskillnad. Chelsea fick sin första förlust i Premier League på bortaplan mot just Newcastle så räkna med ett heltaggat hemmalag här! Chelsea kan ställa upp med bästa laget här och bör vinna den här matchen tämligen enkelt. Håll ett extra öga på John Terry som kan tangera Premier Leagues målrekord för flest mål av en försvarare i ligan. Även Cesc Fabregas kan tangera Premier Leagues rekord för antal assist under en säsong då han gjort 14 assist den här säsongen.

chelsea_200x200    newcastle_200x200


Newcastle
har haft en turbulent tid bakom sig där lagets tränare Alan Pardew lämnat klubben för att ta över Crystal Palace och den som tagit över rodret som coach för Newcastle är John Carver. Formen är väldigt svajig för dagen där framförallt defensiven har stora bekymmer i matcherna. Man har släppt in 3 mål eller fler i fyra av lagets sju senaste matcher! Man har 4 raka förluster på bortaplan bakom sig och även om man mött tuffa motstånd som Arsenal, Tottenham och Man United så har man blivit överkörda målmässigt. 1-4 mot Arsenal, 0-4 mot Tottenham, 1-3 mot Man United och nu senast 0-1 mot Leicester i FA-cupen. Newcastle får förlita sig på individuella prestationer här från främst spelare som Sissoko och Perez som i mina ögon är de spelare som känns som de största hoten i laget.

Newcastle har en lång frånvarolista inför den här matchen då man saknar Tiote och lagets bäste målskytt Cisse som båda är iväg på Afrikanska mästerskapen och utöver dessa herrar saknas även S. Taylor, Aarons och Elliot här. Frågetecken finns för Abeid, R. Taylor och Ameobis medverkan i matchen. Positivt för laget är att förstekeepern Tim Krul väntas vara tillbaka här men frågan är hur formen är…

Kort summering:
Newcastle som har problem med många spelarbortfall är uppe i 6 raka bortamatcher utan seger nu varav de 4 senaste bortamatcherna slutat med förlust. Man har dessutom släppt in 3 mål eller fler i tre av dessa fyra förlustmatcherna. Nu ställs man mot ett heltaggat Chelsea som är revanschsugna efter 5-3 förlust mot Tottenham på nyårsdagen samt efter bortaförlusten mot Newcastle. Jag tror det blir åka av här och Chelsea vinner mycket komfortabelt. Historiken mellan lagen talar till Chelseas fördel som har 13 segrar, 6 oavgjorda och bara 1 förlust hemma på Stamford Bridge mot Newcastle. Jag tror att Chelseas sylvassa offensiv med Eden Hazard, Cesc Fabregas, Oscar, Wilian och målsprutan Diego Costa fixar tre mål här.