Returmöte i London när Chelsea tar emot Napoli där italienarna har 3-1 att gå på när avsparken väl slår igång matchen. Inte mycket att tänka på för hemmalagets del som måste gå all in mot ett farligt kontringslag. Vi kan nog få se en del målchanser ikväll och spelet känns verkligen sunt!

  • Match: Chelsea-Napoli
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Betsafe
  • Units: 9/10
  • Spelstopp: 20.45 14/3

Chelsea har haft några tuffa veckor bakom sig. Det har inte riktigt blivit som man hade tänkt sig med några förluster för mycket och man har halkat efter i ligaspelet och det är inte alls säkert att man får vara med i den allra finaste klubblagsturneringen till nästa säsong. Efter förlusten mot West Bromwich fick managern Andre Villas Boas foten och assistenten Roberto Di Matteo har fått huvudansvaret tills vidare. Italienaren har tidigare spelat för klubben så han känner till vilka förväntningar som finns runt omkring. Med RDM vid rodret har laget tagit två raka segrar.

Londonlaget kommer till spel med relativt bra förutsättningar, bortsett från underläget med 3-1. John Terry är tillbaka i spel och endast Raul Meireles saknas pga avstängning. Att en ”städare” fattas ser jag inte som något större avbräck i en sån här typ av match.

Napoli har gått väldigt bra i Europa vilket har påverkat ligaspelet, även om man har börjat visa framfötterna även där. Men med tanke på att det här den första säsongen i CL (tidigare mästarcupen) för napolitanarna så har man stått för en riktigt fin bedrift då man lyckades ta sig hit med Bayern och Manchester City i grubben. Den karismatiske Walter Mazzari har byggt något riktigt fint med den här gruppen och ställt upp med ett spelsystem som har varit vägvinnande.

Gästerna från södra Italien har en nästintill skadefri trupp med samtliga ur den giftiga ”tridenten” (Cavani, Lavezzi, Hamsik) friska.

Några faktorer är intressanta till denna kväll. Det givna, förstås, det faktum att Chelsea måste kliva framåt. Då man har ett bortamål med sig så behöver man till att börja med 2 framåt och då eventuellt kanske 3 beroende på hur man agerar bakåt. Man har hursomhelst inte råd att spela avvaktande hur länge som helst.

På andra sidan har vi ett Napoli, vars effektivitet har imponerat, visat upp ett fantastiskt omställningsspel. Cavani/Lavezzi spelas fram till farliga lägen som de även är bra på att förvalta, i synnerhet den förstnämnde, som inte direkt är den mest tekniske eller mest spektakuläre spelaren i världen, men helvete vad han kan avsluta bra via one touch.

Engelsmännens kollektiva försvarsspel har inte varit sagolikt, om man säger så, under den här säsongen. John Terry är inte den där klippan längre medan kamraten i mittlåset, David Luiz, inte agerar som en mittback i alla lägen. Cahill är ett nyförvärv som inte direkt har hunnit spela in sig i laget och det är inte omöjligt att han får chansen från start under onsdagkvällen.

Jag ser faktiskt inte på Napoli som ett sånt där ”typiskt italienskt lag” som lutar sig tillbaka för att försvara ett resultat. Lagets offensiva grunduppställning är helt enkelt inte uppbyggt på det sättet, och det kommer bli spännande att se hur aggressivt man vågar vara här.

Chelsea har ett massivt antal med spelare som bär på rutin från dessa sammanhang medan du hittar extremt få spelare ur Napolis startelva som har kommit så här långt i en utslagningsmatch överhuvudtaget. Hur reagerar man på ett eventuellt, tidigt mål av engelsmännen?  Det här i mitt tycke den absolut svåraste bortamatchen för deras del så här långt in i säsongen och de kommer testas ordentligt.

Publiken på Stamford Bridge kommer ställa sig bakom sitt lag. Man känner nog att man har fått någon slags omstart med gamle publikfavoriten RDM vid rodret och det kan vara den pushen de 11 gubbarna i blått behöver framåt. Vi kommer få se en offensiv prägel på den här matchen med det ena laget som kliver högt medan det andra gänget kommer ligga och lura vid de tillfällena som ges, och man kommer få chanser att ställa om.

Vi kommer få se målchanser ikväll, sedan gäller det för spelarna att ta vara på möjligheterna. Överspelet känns hursomhelst givet i och med förutsättningar. Vi spelar på att det kommer bli minst 3 mål under 90 minuters spel.

/Puyol