Stamford Bridge står som spelplats när två av 2000-talets dominanter i den engelska fotbollen ska göra upp om tre värdefulla poäng i London som enligt väderprognosen skvallrar om att vi kan slippa regnet. Chelsea ska ta sig an Manchester United i något som troligtvis sågs som ett mer uttalat toppmöte på förhand, men det ena gänget har varit jämnare och stabilare i sina prestationer. Kan nog bära väg för ytterligare en bra prestation på hemmagräset där man har varit en maktfaktor så här långt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Chelsea – Manchester United
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,83 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 17.00 19/1

Chelsea går mot en bra vår under José Mourinhos återkomst där man alltjämt är inblandat i ett antal tävlingar där man mycket väl kan gå mot någon titel. I Premier League har man nu vunnit 4 matcher i följd där en ny seger innebär att man innebär att man kan placera sig två poäng bakom serieledande Arsenal, ett styrkebesked på så sätt att jag anser att man borde kunna få ut mer av sitt spel. Hemmaspelet har varit väldigt effektivt från start där man nu även har vridit upp poängproduktionen utanför Stamford Bridge med vinster mot både Hull och Southampton på svårspelade platser.

Hemmalaget har närmat sig den här helgen med frågetecken på Frank Lampard och Branislav Ivanovic där rapporterna har talat för att den förstnämnde kan delta. Marco van Ginkel är struken sedan tidigare medan Ryan Bertrand har lånats ut.

I Manchester United har portugisen också en kollega i strålkastarljuset, om än inte av fullt så lika positiva skäl där Sir Alex efterträdare inte har varit alltför framgångsrik så här långt. David Moyes och hans manskap har i första hand haft det kämpigt i ligaspelet så här långt där man alltjämt placerar sig utanför positionerna som innebär spel i Europa. Man lyckades dock bryta en väldigt negativ inledning på det nya året där man förlorade de 3 första matcherna (liga samt cup) under den förra helgen där Swansea slogs tillbaka med 2-0 hemma på Old Trafford, även om spelet i sig inte var särskilt märkvärdigt i överlag.

Bortalaget har en mer en något längre lista över antalet sjukskrivna spelare där Robin van Persie och Wayne Rooney alltjämt saknas i anfallet. Rio Ferdinand och Phil Jones saknas som alternativ i backlinjen medan Marouane Fellaini och Ashley Young inte heller finns tillgängliga för spel.

Chelsea-v-Hull-City-Premier-League-2182557 David-Moyes-Man-United1

Säsongens andra batalj mellan The Special One och The Chosen One

Den gode José har varit relativt tydlig i sitt ledarskap och ”game plan” till dessa stormatcher, och även om dagens motstånd inte tillhör toppen i år så tror jag alltjämt att den karaktären kan infinna sig. Ett mer försiktigt och defensivt Chelsea på bortaplan (0-0 mot både Arsenal och United) medan man är desto friskare framåt här hemma på Stamford Bridge med 2-1 på toppkonkurrenterna Man City och Liverpool. I 9 av 10 hemmamatcher i ligasammanhang har man gjort minst 2 mål framåt, kvaliteterna finns men där jag alltjämt tycker att man kan kräma ut ännu mer från sina individualister. Tror mycket väl att man kan hitta ytorna mot ett motstånd som har varit mer stadigt än så här under föregående år.

Manchester United har 1-2-4 och därmed inkasserat 5 poäng från totalt 7 matcher mot lagen som placerade sig bland topp-6 inför helgens omgång. Anser att ett par av de mer rutinerade lirarna har gått ner sig medan spelare som kanske inte är helt mogna för uppgiften att gå in i ledande roller när bl.a. van Persie, Rooney och Ferdinand har gått skadade, eventuellt kanske även Jones som jag ur vissa avseenden kan se som en av de främsta i laget att gå in i en försvarslinje. Den stabiliteten som annars har varit ett kännetecken har inte varit ett lika tydligt inslag, delvis pga att man i vissa matcher inte har varit fullt så lika effektiva i sättet att etablera ett spel på motståndarnas planhalva. Noterbart att Man Utd har presterat bättre utanför Old Trafford under den här säsongen, samtidigt så har man endast hållit nollan intakt i 2 (Aston Villa och Norwich) av 11 bortamatcher i ligaspelet så här långt, där bland annat Hull, Cardiff och Sunderland i den undre halvan av tabellen har löst den här linan under säsongens gång.


Hemmalaget att stå för minst två mål framåt testas med medel.

/Puyol