Champions League-omgången fortsätter där nu ytterligare 16 lag ska kliva in i turneringen och vi hittar ett nytt spelobjekt på engelsk mark, närmare bestämt London. På Stamford Bridge kliver Chelsea in som storfavoriter mot Maccabi Tel-Aviv. Den tröga inledningen till trots, skillnaden mellan de engelska och israeliska mästarna borde vara förhållandevis stor.

  • Match: Chelsea – Maccabi Tel Aviv
  • Spel: Chelsea -1,5 asian handicap
  • Odds: 1,675 @ Bet365
  • Units: 2,5/5
  • Spelstopp: 20.45 16/9

Chelsea har som bekant haft en riktigt tung start på säsongen och de regerande ligamästarna ser redan ut att vara aningen avsågat i titelstriden – och då har man trots allt endast hunnit spela 5 omgångar. Det av tradition, under José Mourinhos ledning, försvarsstarkt lag har redan hunnit släppa in 12 mål under inledningen vilket är ca 37 procent av den mängden man släppte in under hela fjolårssäsongens ligaspel. Man har straffats relativt hårt de gångerna man har gått bort sig i försvarsspelet, vilket har varit ovanligt många gånger, och man har sett förvånansvärt segt ut framåt där varken Fabregas eller Hazard har kommit upp i nivå. Här har man ändå möjlighet att testa några nya varianter av sitt spel mot ett motstånd som, att jämföra med 4 av de 5 föregående lagen man har mött, inte är topp-8 i Premier League.

Hemmalaget får klara sig utan Thibaut Courtois i målet i några veckor till, dock en position där man har en riktigt bra ersättare. Frågetecken på Radamel Falcao.

chelsea_200x200

Maccabi Tel-Aviv är en av överraskningarna i detta gruppspel som lyckades överleva 3 kvalrundor för att ta sig in till den här upplagan av Champions League. Trots en hel del svårigheter lyckades man få resultaten med sig där den israeliske landslagsmannen Eran Zahavi allt som oftast blev en stor matchvinnare med hela 7 mål på 5 kvalmatcher. Det har även varit en bra start på det inhemska ligaspelet, men det här får ses som ett test utöver det vanliga att jämföra med det man brukar gå upp emot. Rent spelmässigt kändes det tjeckiska Viktoria Plzen snäppet vassare och i bortamötet med Basel ägde motståndet en klar majoritet av bollinnehavet samt antalet avslut. Skulle det här motståndet dominera ens något i närheten av den graden, där jag förväntar mig att israelerna kommer tryckas ner i banan, så har jag svårt att se att man lyckas hålla i ett gångbart resultat över en längre period av matchen.

Bortalaget kommer till spel utan nyförvärvet Eli Dasa pga avstängning, i övrigt är truppen intakt.


Ur vissa avseenden hade jag varit mer återhållsam med den här spelidén om hemmalaget hade haft en perfekt start på säsongen – och motståndet kunde inte vara bättre lämpat för att man ska kunna hitta rätt. Jag vill ge Chelsea goda möjligheter till att stå för minst två mål och med stor sannolikhet även till att hålla nollan intakt, vilket innebär att det här skulle gå vägen. Medelinsatsen spelas på Chelsea att vinna matchen med minst två bollars marginal.

/Puyol