Premier League-fotbollen är som bekant i full gång under veckan där vi nu vänder blickarna mot onsdagen som bjuder på hela 6 matcher. Vi inleder i London och Stamford Bridge där Chelsea ska ta sig an Everton där man nu, ett antal månader senare, har svårt att begripa att det faktiskt inte skiljde mer än 10 poäng i tabellen mellan de båda lagen i fjol. Den här säsongen har hemmalaget skrapat ihop drygt dubbelt så mycket mer och över 90 minuter kan det avspegla sig här. Så pass tryggt är hemmalaget i sitt agerande – medan motståndet inte är det.

  • Match: Chelsea – Everton
  • Spel: Chelsea -1,5
  • Odds: 2,075 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 11/2

Chelsea har nu återigen stått för ett ryck i tabelltoppen där lördagens resultat innebär att man nu är 7 poäng upp på Manchester City. Ett försprång, att jämföra med den man hade under säsongsinledningen, jag har väldigt svårt att se laget släppa den här gången där Chelsea kommer stå som mästare när vi väl har summerat 38 spelade omgångar. José Mourinhos manskap är i första hand väldigt noggrant, framförallt här på Stamford Bridge där man endast har tappat poäng vid ett ynka tillfälle på 11 försök med nollan intakt hela 8 gånger, och även när man inte presterar på topp så har man visat upp en förmåga att få med sig ett resultat – så som senast i bortamötet med Aston Villa trots att man saknade både Costa och Fabregas där den sistnämnde förväntas vara med i den här matchen. I och med att man är utslaget ur FA-cupen och därmed inte har någon match förrän nästa helg så lär man nog göra sitt yttersta för att maximera sin insats där jag menar på att man har goda möjligheter till att dryga ut sin serieledning ytterligare.

Hemmalaget får alltjämt klara sig utan skyttekungen Diego Costa som nu ska avtjäna sin sista match under avstängning. Även John Obi Mikel är otillgänglig för spel på grund av skada, i övrigt är truppen intakt.

chelsea_200x200everton_200x200

Everton övertygar inte nämnvärt och står kvar på en 12:e plats i tabellen, men man börjar nu åtminstone få med sig någorlunda godkända resultat där reservmålvakten Joel Robles nu har lyckats hålla nollan intakt i 3 matcher i följd, däribland senast i Merseyside-derbyt mot Liverpool. ”Toffees” är nu obesegrade över 4 raka ligamatcher, och även om man bara har lyckats vinna en av dessa där majoriteten har varit på hemmaplan så får det ändå ses som ett skapligt facit med tanke på vilken negativ trend man hade bakom sig innan dess. Roberto Martinez manskap har som bekant inte lyckats leva upp till förväntningarna som fjolårssäsongen förde med sig där man nu är avsevärt mycket närmare nedflyttningsstriden än en position som leder till spel i Europa till nästa säsong. Man är inte lika kreativt i anfallsväg, värt att notera att man inte har gjort mer än två mål i sina 5 senaste ligamatcher, och man är betydligt sämre på att försvara sig, trots att den senaste tidens resultat visar på annat. Jag förväntar mig att man ska testas ännu hårdare denna onsdagkväll, framförallt kring eget straffområde, att jämföra med det man har blivit på slutet.

Bortalaget saknar Leon Osman, Steven Pienaar samt Christian Atsu sedan tidigare, inga direkta avbräck. Man har även ett antal frågetecken där Leighton Baines, som även saknades i helgen, Steven Naismith, Muhamed Besic och Aiden McGeady är tveksamma till spel. Tim Howard kan däremot vara tillbaka i målet.


Jag har svårt begripa Evertons förvandling till det sämre att jämföra med var man stod vid den här tidpunkten för ett år sedan. Många poängspelare är ur slag och passningsspelet som då var ett signum har nu blivit ett riskmoment där man spelar bort alldeles för mycket på farliga ytor. Chelsea, som har vunnit 9 av 11 hemmamatcher i ligaspelet med minst två bollars marginal, är exceptionella på att ställa om på motståndets planhalva där jag mycket väl kan se laget stå för minst två mål via det spelmomentet. Även om hemmalaget inte skulle stå för en av sina främsta prestationer så är man fortfarande stabilt nog att plocka ytterligare en fullpoängare, och med tanke på vad motståndet kan ge upp så kan man nog även få med sig något gratis. Chelsea att vinna matchen med minst två mål spelas med medel.

/Puyol