Vi förflyttar oss till London inför vårt andra Premier League-bidrag denna lördag, den här gången med spel på The Bridge där Chelsea ska ta sig an Cardiff. Hemmalaget är givna favoriter, även om det inte är något jag lägger större fokus på här. I första hand väljer jag att förlita mig till en individuell prestation i hopp om att även rättskiparen ska bidra på ett hörn.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Chelsea – Cardiff
  • Spel: Gary Medel kortspel
  • Odds: 3,20 @ Nordicbet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 16.00 19/10

Chelsea har den serieledande duon inom räckhåll där man parkerar strax efter Arsenal/Liverpool. Det till trots, så har spelet i sig inte flutit på lika övertygande som man kanske hade hoppats, men trots det får man ses med goda chanser till att följa upp en bra bortaseger mot ett underskattat Norwich. Cardiff är den nykomlingen som på förhand sågs med bäst möjligheter till att etablera sig i ligan och hålla sig kvar, dock utan att ha hittat rytmen med någon ströseger där hemmapremiären mot Manchester City sticker ut. En besvikelse innan landslagsuppehållet där Newcastle tog en rättvis seger i den walesiska huvudstaden.

Chelsea kommer till spel utan Ashley Cole, Andre Shurrle och Marco Van Ginkel. Frågetecken på Fernando Torres. Cardiff har endast anfallaren Andreas Cornelius på skadelistan.

1808040

Anthony Taylor står som domare i dagens match och han har viftat relativt friskt under inledningen där hans 4 inledande Premier League-matcher har landat på totalt 17 kort varav ett rött. En som däremot har varit något försiktig så här långt är en av Cardiffs mer profilstarka nyförvärv, Gary Medel, som ännu inte har blivit varnad. Chilenaren samlade på sig 39 kort varav 6 utvisningar på 87 tävlingsmatcher under sin tid i spanska Sevilla. ”Pitbull” kallad (inte för att han är något större charmtroll) står än så länge utan ett kort hos sin nya klubb, men dagens uppgift känns nog lämplig och kanske kan det vara dags nu.

Chelsea, som har vunnit 10 av de 11 senaste Premier League-matcherna här hemma på Stamford Bridge, kommer föra spelet och ha större delen av bollinnehavet på motståndets planhalva och här har Gary Medel en av nyckelrollerna på motståndets centrala mittfält.

En häftig vecka för chilenaren som natten mot onsdag var med om att föra sitt landslag till nästa sommars VM-slutspel. Där, precis som i klubblaget, ska han agera städare och vinna bollar. I en sådan här typ av match ska det bli mer tydligt när en och annan farlig anfallsvåg från hemmalaget behöver stoppas. Även om det inte har visats upp ännu, så har Medel en tendens att spela ovårdat där han inte viker ner sig i närkampsspelet när tillfället ges. Inom sin tid förväntar jag mig att även den engelska domarkåren ska bekanta sig spelstilen.


Kortspelet (will get booked) på Gary Medel testas med en låg insats. Pengarna tillbaka ifall spelaren inte skulle komma till start.

Skickar även in minimum på att det bl.a. ska delas ut ett rött kort i matchen där jag förvånas över de höga siffrorna på den här spelformen, speciellt om man ser till domare Taylor som bekant har vevat bra under inledningen och gjorde så även ifjol med 6 röda kort på 25 Premier League-matcher:
Rött kort 6,50 (William Hill) 1/10 units

/Puyol