Premier League sparkas vidare där jag nu hämtar ett tredje spelalternativ från London där ett segervisst Chelsea tar emot Burnley. Toppen mot botten där hemmalaget bör fiska in ytterligare en fullpoängare, men även om man gör det så menar jag på att gästerna kan få se sin chans till att jubla vid ett tillfälle. Bortalaget är inte tillräckligt stabilt i överlag, men anfallsspelet imponerar där man kommer till spel med bra siffror bakom sig. Ett bortamål inför den avslutande kvarten testas.

  • Match: Chelsea – Burnley
  • Spel: Burnley att göra mål före 79:00
  • Odds: 2,50 @ Bet365
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 21/2

Chelsea marscherar vidare i toppen och är nu 7 poäng upp på Manchester City som närmast jagar det serieledande hemmalaget. Över de 5 senaste ligamatcherna är det även just det laget man har tappat poäng (1-1 här på Stamford Bridge) där man har plockat 13 av 15 möjliga poäng, så trenden är alltjämt väldigt god samtidigt som man fick med sig 1-1 från Paris i veckan, vilket är ett skapligt resultat att ta med sig hit till London där man har varit urstarkt. I ligaspelet har man vunnit 11 av 12 och än mer noterbart att man har lyckats hålla nollan intakt i 9 av dessa matcher. José Mourinhos manskap uppträder, allt som oftast, med noggrannhet. Något jag vill testa nu under en Champions League-vecka och trots att man har fått resultaten med sig i ligaspelet så har man inte varit fullt så lika slipat mot varken Everton eller Aston Villa innan dess.

Hemmalaget har endast John Obi Mikel otillgänglig för spel, i övrigt är truppen intakt.

chelsea_200x200burnley_200x200

Burnley kliver in i den här omgången på fel sida om nedflyttningsstrecket med en poängs marginal. Acceptabelt om man ser till att den första fullpoängaren trillade in i omgång 11, men samtidigt något oroväckande om man ser till det brutala spelschemat där man endast kommer ha lag från den övre halvan av tabellen att möta fram till mitten av april. Sean Dyches manskap har dock spelat upp sig avsevärt på slutet där man i första hand fälls av ett försvarsspel som inte är effektivt nog. Sedan årsskiftet har man varit 2-0 upp i hemmamatcher mot både Crystal Palace och West Bromwich och trots det inte lyckats få ut mer än en poäng. Innan cupuppehållet, där ”The Clarets” är utslaget sedan tidigare, var man stundtals bättre än Manchester United med bud på mer mål vid 1-1 (blev förlust med 3-1) och anfallsspelet har varit ett utropstecken hos gästerna.

Bortalaget går på samma trupp som senast där Dean Marney, Matty Taylor samt Kevin Long är borta sedan tidigare med skador.


Rent individuellt är Chelsea bättre på samtliga positioner. Man har även ett grundspel som man är bekvämt vid och man ska respektera ett försvarsspel som är oerhört effektivt – samtidigt imponeras jag väldigt mycket av bortalagets förmåga att komma till avslut. Det är långt ifrån spektakulärt, men vägvinnande. Ganska anmärkningsvärt lyft av Clarets som endast lyckades trycka dit ett mål (mot just Chelsea) över de 6 inledande ligaomgångarna för att nu endast ha nollats i en av de 9 senaste tävlingsmatcherna (liga samt cup) som man har spelat. Totalt har man tryckt in 15 mål (13 av dessa innan matchklockan har tickat upp mot 79 minuter) under den här perioden och noterbart att en tredjedel av dessa mål har kommit till i bortamatcher mot de båda Manchester-lagen samt Tottenham. Man spelar väldigt rakt och enkelt där man är duktiga på att få till inspelen i boxen där man även har ett oerhört synkat anfallspar i Danny Ings och Ashley Barnes.

Utöver målet väljer jag att blanda in tiden på klockan. Tror framförallt att man kan överraska Chelsea en aning inledningsvis där man har visat upp en förmåga till att kunna öppna skarpt. Det är även något man måste gå för då man med väldigt stor sannolikhet behöver minst ett mål för att ha någon som helst chans på poäng där hemmalaget kan spela av den avslutande fjärdedelen av matchen vid en betryggande ledning. Testar en insats under medel på Burnley att göra mål innan matchminut 79. Ytterligare ett alternativ att fundera på var över 2,5 mål och båda lagen att göra mål till samma odds, jag väljer dock att enbart koncentrera mig på bortalaget.

/Puyol