Vi fortsätter på den inslagna vägen med mer Premier League-fotboll där lördagens tredje och sista spelobjekt ska hämtas från Stamford Bridge. De regerande mästarna tar emot nykomlingen när Chelsea och Bournemouth ska drabba samman, men att man har spelat som allt annat än ett mästarlag är bidragande till att styrkeförhållandena inte är särskilt stora. Vill dock hävda att det här ska vara en överkomlig uppgift mot ett skadedrabbat och defensivt svagt motstånd.

  • Match: Chelsea – Bournemouth
  • Spel: Chelsea halvtid/fulltid
  • Odds: 2,10 @ Unibet
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 18.30 5/12

Chelsea har som bekant gått ruskigt svagt där de regerande mästarna alltjämt sitter kvar på en position i den undre halvan av tabellen med ett ungefärligt snitt på en poäng per ligamatch, vilket var mer än otänkbart på förhand. Det senaste landslagsuppehållet kan dock ha kommit lägligt, och även om man alltjämt inte imponerar fullt ut rent spelmässigt så har man åtminstone hittat tillbaka till några av grunderna i försvarsspelet med nollan intakt mot både Norwich och nu senast mot ett desto starkare Tottenham. En lite mindre pressad, att jämföra med för någon vecka sedan, José Mourinho väntar dock alltjämt på att få igång ett anfallsspel som har varit trögt och fantasilöst med alldeles för många nyckelspelare som har underpresterat. Cesc Fabregas, bland annat, var direkt horribel senast men Eden Hazard börjar se lite lättare ut i steget även om poängen har saknats. Tror dock att det här kan vara ett, om man ser till det aningen slappa försvarsagerandet, lämpligt motstånd för hemmalagets del att hitta några av de bättre ytorna på banan.

Hemmalaget kommer till spel med endast ett par frågetecken där Ramires, Thibaut Courtois, John Terry samt Radamel Falcao kan vara tillbaka i matchtruppen.

chelsea_200x200bournemouth_200x200

Bournemouth hade jag med flera något större förväntningar på, trots att man alltjämt är nykomlingar för den här säsongen, och trots poäng via två oavgjorda resultat i följd så placerar man sig under nedflyttningsstrecket efter en riktigt svag period innan dess med endast en poäng över de 6 föregående matcherna. Följer upp samma tema som senast, man spelar relativt fyndigt och rent spelmässigt kan man stundtals se vassare ut än sina motståndare, men man är ganska mjukt kring det egna straffområdet där man är något för generöst på att ge bort ytor – det är även den främst bidragande orsaken till tabellpositionen. Även om managern Eddie Howe har haft enorm otur med skador på sitt manskap, bidragande till att en väldigt oprövad Ryan Allsop kommer få förtroendet i målet (en position som redan var ett stort frågetecken med många taffliga ingripanden) i den här matchen, så borde man stå sig bättre i det som har varit Premier Leagues sämsta och mest ineffektiva defensiv hittills. Bara över de 6 senaste ligamatcherna har man släppt in 18 mål, och det utan att släppa till vansinnigt många avslut, där man från match till match har visat upp relativt lite på att slipa till de detaljerna som behövs.

Bortalaget har nu samlat på sig en relativt saftig skadelista, främst noterbart att varken första- eller andravalet på målvaktsposten, Artur Boruc och Adam Federici, är tillgängliga för spel. Harry Arter stryks på nytt medan Callum Wilson, Tommy Elphick, Max Gradel, Tyrone Mings och Christian Atsu är borta sedan tidigare. Man har även frågetecken på Marc Pugh, Lee Tomlin och Tokelo Rantie.


Jag vill se Chelsea med någorlunda goda möjligheter till att städa av det här motståndet utan att ha lyft sig nämnvärt. Man kommer inte dominera den här matchen, och rent spelmässigt kommer motståndet matcha hemmalaget i perioder. Det är dock även något jag vill vända till hemmalagets fördel. Hade gästerna exempelvis haft tillgång till Callum Wilson på djupet mot ett trögt mittlås så hade jag varit mer bekymrad, och ”The Cherries” har haft svårt att förvalta sina möjligheter samtidigt som det har krävts väldigt lite för deras motståndare att skapa något från det man har fått, och det speciellt vid tidiga skeden av matcherna. Närmare 76 procent av de 21 senaste målen som har släppts in har kommit till i den inledande halvleken. Ett Chelsea med en svag inledning, där vinsterna måste börja radas upp, har inte råd att vara något annat än fokuserat från start medan gästerna eventuellt kan behöva mer tid för att städa av sina brister på den egna planhalvan. Chelsea att leda matchen i halvtid och att stå som segrare testas strax under medel.

/Puyol