Ytterligare en fantastisk kväll för oss fotbollsälskare då vi har fler Champions League-kvartsfinaler på ingång. Chelsea har ett fint utgångsläge att gå på via ett bortamål nu när Benfica gästar London och Stamford Bridge. Undviker 1×2-spel även ikväll och riktar in mig på ännu ett kortspel.

  • Match: Chelsea-Benfica
  • Spel: Luisão att bli varnad
  • Odds: 3,00 @ Unibet
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 20.45 4/4

Tillskillnad från gårdagen så skippar jag ett totalt överspel på antalet ostskivor, avvaktar gärna inledningen för att se hur matchbilden utvecklar sig. Men individuellt sett så känns en spelare intressant, om än inte på samma nivå som en del Milanspelare igår, men då det här blir mitt huvudspel kontra oddset så vrider jag upp insatsen ett litet, litet snäpp.

Trotjänaren Luisão (Benfica), eller Luis den store som det blir på portugisiska, är urtypen för brasilianska (med ett flertal landskamper i bagaget) mittbackar. Han blandar elegans med en dos av klumpighet och jag hoppas att vi ska kunna dra nytta av det sistnämnda.

Under den pågående säsongen har Luisão samlat på sig 9 kort på 28 tävlingsmatcher. Samtidigt ska man komma ihåg att han spelar i ett portugisiskt topplag där hans gäng inte brukar spela överdrivet mycket försvarsspel, något man kommer få ägna sig åt med jämna mellanrum denna onsdagkväll.

Gästerna måste kliva framåt för att gå för det där målet om man vill hålla sig kvar i turneringen. Det kommer troligtvis bidra  till att man blir något långa i lagdelarna och därmed lite ytor för spelare som Mata och Sturridge hos hemmalaget. Övertygad om att jätten i Benficas backlinje kommer kliva in i någon duell eller tvingas till en taktiskt tagen frispark, vilket resulterade i ett kort i match 1 för hans del, och därefter är det upp till domaren.

Matchen kommer i övrigt dömas av Damir Skomina från Slovenien. Han har dömt 5 CL-matcher under denna säsong, senast Arsenal-Milan (3-0). Totalt så har det blivit 28 kort i dessa.

Blir även ett mindre sidospel på Luisão att bli utvisad till 22 ggr insatsen. 0,4/10 units, även det på Unibet.

/Puyol