Vi har en häftig match på Stamford Bridge ikväll, då den andra semifinalen av Champions League spelas. Chelsea har börjat hitta målet nu på slutet vilket gör att jag tycker det här spelet känns riktigt stabilt!

  • Match: Chelsea – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.72 @ bwin
  • Insats: 7/10
  • Spelstopp: 20:45

Chelsea har som sagt börjat hitta målet igen på allvar och har stänkt in 14 mål på sina fem senaste matcher. Men man har även släppt in mål i alla dessa matcher och då talar verkligen ingenting för att man ska hålla nollan mot ett av världens bästa lag idag. Men goda chanser till att göra mål tycker jag att man har, särskilt när det kommer till fasta situationer där Barcelona knappast håller världsklass i försvaret. Man vet också att det gäller att få med sig ett bra resultat ner till Camp Nou för att verkligen ge sig själva chansen i det här dubbelmötet, så man kommer förmodligen inte backa hem inför hemmapubliken. Lägg därtill att man har en jävla revansch att att utkräva från Barcelona efter 2009 års semifinal där lagen ställdes mot varandra. Även jag som är ett stort Barca-fan kan faktiskt erkänna att Chelsea blev rånade på en finalplats där och Barcelona hade en stor portion tur som tog sig vidare.

Enda skadan Chelsea har är försvararen David Luiz som inte kommer till start, i hans ställe går förmodligen Cahill in i backlinjen.

Kommer Chelsea få stopp på Messi idag?

Barcelona har inte sett överdrivet bra ut på slutet och räddades av en riktigt tveksam straff senast mot Levante. Gången innan det på bortagräs så såg man även riktigt darriga ut mot Zaragoza och släppte en balja. Valdes har även han hittat tillbaka till sitt forna darriga spel som han visade upp för ett par år sedan. Mot Zaragoza orsakade han en straff och senast mot Levante var han ut i luftrummet och fumlade med bollen, vilket även det ledde till en straff. Barcelona har även ett clásico att tänka på till helgen då Real Madrid gästar Camp Nou, något som säkert ligger i bakhuvudet på en del spelare. Här kommer man förmodligen inte gå på någon knock och slita ihjäl sig, så länge man får med sig ett bra resultat hem till Spanien så tror jag man är mer än nöjda.

Saknas i Barcelona gör Abidal, Villa och Fontas som gått skadade en längre period. Även ett litet frågetecken för Xavi som dragits med en liten skada på senare tid, dock ska han vara spelklar till kvällens match.


Att Barcelona gör mål ikväll tvivlar jag inte en sekund på, med en Messi i högform kan det verkligen smälla när som helst. Men jag tror Barcelona kan få det svårt på fasta situationer och inlägg från kanterna idag, för där är man verkligen inte som bäst. När dessutom Valdes visat upp sin darriga sida på slutet så är jag övertygad om att Chelsea kommer få sina chanser.

Testar även ett par andra spel i matchen:

Drogba gör mål på nick – 9.00 @ unibet – 1/10 units

Alexis Sanchez gör mål – 2.80 @ unibet – 1/10 units

Match sänds för övrigt på TV3 med start 20:30, så missa inte detta!

/e@sy