Finalplats står på spel när dessa lagen drabbar samman. Första mötet slutade 0-0 och vi kan återigen räkna med två ruskigt tajta defensiver i det här mötet. Får vi ett tidigt mål kan det bli rena målexplosionen här och jag tror matchen kommer bjuda på riktigt fin fotboll. Jag tar ställning här, häng på!

Chelsea – Atletico Madrid
Spel: Chelsea vinner matchen
Odds: 2.38 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.45

Chelsea kan ibland känns väldigt ojämna i match till match men om man ser till mötena med topplagen man möter så är man alltid på tårna och denna säsongen har man inte minst imponerat hemma på Stamford Bridge i dessa matcher. Man har flera suveräna insatser att luta sig tillbaka mot där man bland annat vände och slog ut ett 1-3 underläge mot PSG i kvartsfinalen i Champions League och dessförinnan har man krossat Arsenal med 6-0, Tottenham med 4-0. Man har besegrat samtliga lag på den övre halvan i Premier League den här säsongen hemma på Stamford Bridge och i Champions League har man också imponerat. Lagets tränare Jose Mourinho är expert på den här typen av matcher och det är bland annat det som gör det här spelet mycket spelvärt. Han sa redan före matchen mot Atletico att man var där för att spela 0-0 och visst fick man 0-0. Han har mött Atletico med sitt Real Madrid och kan spelarna i laget, framförallt vilka nackdelar de har och det kommer Chelsea ta tillvara på här. Man har en riktigt självförtroende boost i kroppen efter segern på Anfield i söndags då Liverpool besegrades med 2-0 efter en ruskigt taktiskt väl genomförd av Chelsea! Man förlorade senast på Stamford Bridge i den usla insatsen mot Sunderland, det lär man inte göra om igen!

Atletico Madrid har en kanonsäsong bakom sig och ser ut att vinna La Liga hemma i Spanien! Man har 9 raka vinster i ligaspelet och i Champions League är man obesegrade den här säsongen. Trots detta så tror jag det tar stopp här för laget då man reser till London för match mot extremt hemmastarka Chelsea. Man kommer med största sannolikhet spela likadant som Chelsea gjorde i den första matchen där man parkerade bussen framför eget mål och satsade på kontringar. Atletico är ruskigt vassa på just det men Chelsea och framförallt Mourinho har stenkoll på detta. Jag tror Chelsea passar Altetico väldigt illa då Chelsea inte är som t.ex. Barcelona som gillar att ha mycket boll och försöka hitta instick bakom motståndarnas backlinje. Chelsea utnyttjar hellre kanterna och satsar på snabba omställningar och är en spelare som Eden Hazard tillbaka i spel här så blir man ruskigt giftiga! Atletico har gjort det riktigt bra den här säsongen men man har visat vissa svagheter i sitt bortaspel mot de större lagen även om man inte förlorat så ofta och hade det velat sig illa så hade man åkt ut redan i kvartsfinalen mot Milan som radade upp chanser i matchen. Det blir inte bättre av att man saknar oerhört viktige Gabi med sin rutin på mitten och när man nu ställs mot ett sylvasst och riktigt effektivt Chelsea bör man få problem för Atletico….

chelsea       atletico_200x200

Chelsea har flera spelare som missar den här matchen då mittfältarna Salah och Matic är cup-tied och mittfältskollegorna Frank Lampard och John Obi Mikel är avstängda här. Lägg därtill att lagets bäste mittfältare Eden Hazard har dragits med skador en längre tid och är säkerligen inte redo för 90 minuter än men vi kommer säkerligen få se honom på planen en stund ikväll. I övrigt är ordinarie målvakten Petr Cech skadad resten av säsongen men reserven Schwarzer har gjort det helt okej i hans frånvaro. Det låter kanske som att Chelsea har stora problem men i mina ögon kan man ställa upp med ett ruskigt starkt lag än då, det är dock omöjligt att veta hur Mourinho ställer upp sitt lag här.
Atletico Madrid har inga skador att oroa sig över men superviktige lagkaptenen Gabi är avstängd och saknas för laget.

Kort summering: 
Jag tror utan tvekan att matchen blir oerhört jämn här men känslan är att Chelsea kommer lösa avancemanget på ett eller annat sätt i den här matchen. Samtliga spelare i Chelsea har varit i den här situationen förr och tränaren Jose Mourinho kan vara världens bästa tränare på att läsa av motstånd och anpassa spelet efter det. Atleticos spelare är inte lika vana vid matcher av den här rangen och det kan ställa till det för dem. Hur roligt det än vore att se Atletico i en final så tror jag Chelsea och Mourinho löser det här spelet ikväll, om inte annat på ren rutin…. Chelsea höjer sig alltid i de stora matcherna och är dessutom ruskigt starka hemma på Stamford Bridge och efter förlusten senast mot Sunderland så lär man inte vika ned sig igen, det här vinner man!