UEFA Super Cup ikväll där förra årets vinnare av Champions League och Europa League drabbar samman på Stade Louis II i Monaco. Denna gång är det Chelsea och Atlético som möts och jag har en känsla för att det kan bli målrikt ikväll.

  • Match: Chelsea – Atlético
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Chelsea har öppnat ligan väldigt starkt denna säsong och har efter tre matcher lika många segrar, dessutom har man en riktigt bra målskillnad på 8-2 på dessa matcher. Nu har man kanske inte mött några supergäng i inledningen på ligan men det är fortfarande bra att få igång målskyttet. Torres har stått för ett par baljor, Lampard likaså, och även högerback Ivanovic har lyckats pilla in ett par bollar. Sen har vi nyförvärvet Eden Hazard som gjort det mesta rätt i sin nya klubb. Ett mål och fyra assist på de tre inledande matcherna, dessutom har han ordnat fram ett par straffar. Ska bli riktigt kul att se han ikväll mot lite vassare motstånd!

Trolig startelva för Chelsea:

Cech, Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole, Lampard, Meireles, Ramires, Mata, Torres och Hazard.

Atlético har öppnat ligan med ett kryss och en vinst. Inledningsmatchen mot Levante (1-1) borde man vunnit och nu senast mot Bilbao så var det aldrig något snack om saken där man vann med hela 4-0. Falcao såg inte alls särskilt vass ut i premiäromgången men mot Bilbao var han överallt och stod för ett hattrick, så nu lär han vara varm i kläderna och sugen på mer. Atlético har inte värvat särskilt mycket i år utan mest tagit tillbaka en del spelare som man haft ute på lån, men man är fortfarande väldigt slagkraftiga offensivt. Med Falcao, Adrian och Turan så kommer man säkerligen skapa en hel del oreda i försvaret hos Chelsea.

Trolig startelva för Atlético:

Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Luis, Suarez, Gabi, Turan, Adrian, Rodriguez och Falcao.


Som vanligt i dessa cuper så tror jag inte det blir allt för försvarsinriktat, utan detta är två lag som vill framåt i banan. När det dessutom kryllar av offensiv kraft hos bägge lagen så tycker jag denna har goda chanser att gå över linan 2,5 mål.

Spelar även Chelsea som vinnare till 2,50 hos bet365 – 3/10 units.

Tycker Chelsea känns som det lite tyngre laget överlag. Ska vi säga 3-1?

/e@sy