Premiären är avklarad där vi nu något snabbt förflyttar oss till en av de kommande Premier League-omgångarna som har skjutits fram pga hemmalagets täta spelschema som bl.a. innehåller en europeisk supercupfinal. Spel i London där Chelsea tar emot Aston Villa på Stamford Bridge i ett möte mellan två lag som prickade in fullpoängare i respektive match. Mer talar dock för att det ena laget alltjämt kommer stå på full pott där jag vill tro att man kan stå för ett par mål under processen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Chelsea – Aston Villa
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 2,25 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 21/8

Chelsea stod för en väldigt stabil genomkörare i premiären där Hull besegrades på ett relativt bekvämt sätt, även om siffrorna stannade vid 2-0. Trots ett par tunga cuptitlar har dock de två senaste ligasäsongerna inte gått alltför väl, något jag tror att det blir ändring på nu där man har manskapet och ledningen för att gå hela vägen. Ett par intressanta nyförvärv i spelare som har återvänt efter att ha varit utlånade, spetsat med den tyske yttern André Shürrle, men framförallt att José Mourinho är tillbaka som huvudansvarig.

Aston Villa levererade en än mer imponerande prestation i sin premiär när Arsenal besegrades på bortaplan där man vände ett underläge till seger med 3-1. Laget som jag personligen lyfte fram som en nedflyttningskandidat kunde dock med sin insats visa att supportrarna kan hoppas på något trevligare än i de två föregående säsongerna där man har legat risigt till i närheten av det där strecket. Gott självförtroende hos Paul Lamberts manskap där bl.a. fjolårets fynd Christian Benteke inledde säsongen på bästa sätt.

Chelsea har endast mittbacken David Luiz på skadelistan. Kan eventuellt roteras något i elvan att jämföra med söndagens premiär. Aston Villa kom till spel utan Charles N’Zogbia och Yacouba Sylla i helgen, den sistnämnde kan eventuellt finnas med på bänken ikväll. Mittbacken Nathan Baker utgick skadad senast och är inte tillgänglig för spel.

M_Id_411442_Jose_Mourinho

Aston Villa kan vara vasst framåt när kvicka Agbonlahor och Weimann får ytor att operera på med en skarp Benteke inne i boxen, detta kunde vi bl.a. bevittna i premiären där man har lyckats få till ett grundspel i anfallsväg från den senare tredjedelen av fjolårets ligasäsong. Jag är dock alltjämt tveksam till lagets försvarsspel som var långt ifrån effektivt under fjolåret med i snitt 1,8 insläppta mål/match med 2,16 insläppta mål/bortamatch (endast Wigan och Reading som ramlade ur släppte in fler mål över en hel säsong) där man inte har lyckats hålla nollan intakt i 23 Premier League-matcher i följd. Anser att man hade flyt i premiären där 2 straffar och ett rött kort till lagets fördel ryckte sönder motståndets redan svaga spel vilket även förhindrade en forcering. Ett ännu tuffare test väntar här där jag har svårt att se hur man ska kunna upprepa bedriften från senast.

Chelsea, som inte har misslyckats med att göra mål på kvällens motstånd hemma på The Bridge sedan våren 1998, stod för en imponerande premiär sett till hur man kontrollerade matchen och skapade möjligheter framåt där man kom upp i 22 avslut mot mål. En bra insats och fingervisning på vilket slagkraftigt lag jag misstänker att vi kommer få se under José Mourinhos ledning i år där atmosfären kring klubben känns mer än positiv. Ser det inte heller som någon försvagning när spelare som exempelvis Juan Mata, en av lagets främsta poängspelare de senaste säsongerna, kan komma in i elvan. Har även förväntningar på Romelu Lukaku (17 mål för West Bromwich ifjol) som jag tror kan blomma ut än mer under portugisens ledning (en ”Drogba-typ” som den nye managern uppskattade mycket) och även bidra med saker som Fernando Torres inte lyckades med i premiären.


Noterbart att 10 av de totalt 69 målen som Aston Villa släppte in i ligan ifjol var mot just Chelsea. Nu tror jag visserligen inte på 8-0 som senast när lagen möttes i London, men jag misstänker nog att ett kanske något för nöjt bortalag kan få svårt att stå emot Chelseas offensiva pjäser på nytt. Överspelet på hemmalaget spelas, Chelsea att stå för 3 mål eller fler med en medelinsats. Expekt sticker ut ett litet snäpp där ett par bolag står på 2,0-2,1.

Testar även ett mindre kortspel:
Fabian Delph (Aston Villa) att bli varnad 3,00 (Unibet) 1/10 units
Samlade på sig 11 kort på 32 matcher ifjol och låg på gränsen i premiären. Spelar på den sittande mittfältsrollen och kommer ha en del att göra utanför eget straffområde.

/Puyol