Stamford Bridge står som värd för detta London-derby som, tillskillnad från många av de föregående säsongerna, inte kan ses som något toppmöte om man går efter tabellen. Båda lagen behöver alla poängen de kan få, men här väljer jag att fokusera på en individuell prestation, om än kanske inte ur positiv bemärkelse.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Chelsea – Arsenal
  • Spel: Jack Wilshere, kortspel
  • Odds: 2,50 @ Nordicbet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 14.30

Inför dagens drabbning skiljer det 8 poäng mellan lagen där dock bortalaget har en match mindre spelad. En gemensam nämnare hos de båda lagen är ojämnheten och de blandade resultaten, framförallt så blir man inte riktigt klok på hemmalaget då det kanske är dem man borde ha något större förväntningar på. Under Rafa Benitez ledning har man endast lyckats vinna 1 av 5 hemmamatcher (i ligaspelet) och senast tappade man en tillsynes säker 2-0 ledning mot Southampton. Arsenal däremot, som hade börjat fiska in ett antal segrar på slutet, fick se sig besegrat av Manchester City i en match där man inte riktigt kunde göra sig självt någon rättvisa efter en tidig utvisning som blåste bort chanserna till en lyckad prestation.

Chelsea kommer till spel utan Mikel och Moses. Lagkapten Terry har fått känningar i sitt knä och är ett frågetecken. Arsenal saknar Arteta, Rosicky och Gervinho.

Jack Wilshere är en lysande fotbollsspelare och en nyckel i Arsene Wengers elva. Han missade hela fjolårssäsongen pga skador, och hans återkomst i slutet av oktober var mer än välbehövlig. Han är den där kreativa speluppläggaren med den fina och känsliga vänsterfoten – men, även en spelare som inte viker sig i närkamperna vilket har bidragit till ett antal kort nu på slutet. Efter en lugn start, utöver ett rött kort i mötet med Man Utd strax efter sin comeback, har han börjat bli varm i kläderna och vevat upp ordentligt.

3 kort har han skrapat ihop i de 5 senaste ligamatcherna och här väntar alltså ett derby mellan två lag som verkligen behöver resultat. Förväntar mig att han kommer bli inblandad i någon tuff situation, och kanske blir han mer inblandad i matchen i överlag i och Mikel Artetas frånvaro på mitten. Där försvinner ett antal tacklingar/brytningar vilket han (Wilshere) och övriga kommer behöva täcka upp. Matchen döms av Martin Atkinson som, under pågående PL-säsong, har snittat drygt 4 kort/match, med det är han med i toppen bland de kortgladaste domarna.


Min första tanke var att spela en högre insats på det totala överspelet på antalet kort, men väljer att stanna med en mindre insats på en het lirare som bör vara i farozonen. Spelar kortspelet på Jack Wilshere (will get booked) hos Nordicbet med en insats under medel.

/Puyol