Helgens Premier League-fotboll närmar sig med stormsteg och med ett par spelobjekt redan uppe så ska vi nu koncentrera oss på det som kommer sparka igång den här omgången. Derby i London och på Stamford Bridge där Chelsea tar emot Arsenal i ett rivalmöte som jag vill tro kan komma att bli tuff. Likt förra säsongen så väljer jag att återigen rekommendera korten.

  • Match: Chelsea – Arsenal
  • Spel: Över 55 booking points (kortpoäng)
  • Odds: 2,05 @ William Hill
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 13.45 19/9

Chelsea har haft förvånansvärt stora svårigheter hittills och att de regerande mästarna endast har lyckats skrapa ihop 4 av totalt 15 möjliga poäng får ses som ganska anmärkningsvärt. Räknar man in försäsongen så har man endast lyckats besegra West Bromwich och nu senast israeliska Maccabi Tel-Aviv i Champions League-gruppspelet, bidragande till att José Mourinho är under viss press. Man är aningen fantasilöst framåt och försvarsspelet har varit väldigt ineffektivt där man redan nu har släppt in dryga tredjedelen av hela det antalet mål man släppte in under fjolårets ligaspel.

Hemmalaget kommer som bekant sakna Thibaut Courtois i målet ett tag framöver. Även Pedro och Willian kommer saknas i det här mötet. Frågetecken på Radamel Falcao.

Arsenal har, till skillnad från motståndet, gått någorlunda bra rent resultatmässigt i ligaspelet och sedan plumpen i premiären har man gått nästintill rent. Man fortsätter dock att pendla en aning i prestationerna och i veckan inledde man Champions League-gruppspelet med att besegras av kroatiska Dinamo Zagreb. En insats som tyder på att man alltjämt inte är redo att ta nästa steg där man har aningen svårt att få ihop samtliga moment i spelet, om än i första hand produktionen framåt. Det här blir nog dock ett mer fysiskt test, utöver de övriga kvaliteterna som motståndet besitter, när Arsene Wenger går upp mot sin största rival.

Bortalaget kommer till spel med samma trupp som förra helgen, undantaget att Per Mertesacker kan vara tillbaka i mittlåset, vilket innebär att Jack Wilshere, Danny Welbeck och Tomas Rosicky alltjämt är otillgängliga för spel.

chelsea_200x200arsenal_200x200

Jag gillar Chelseas fysiska övertag i det här mötet – bidragande till att jag också tror att Arsenal, som inte har lyckats besegra motståndet i 7 raka möten (i 5 av dessa matcher har man även nollats) i Premier League-sammanhang, kan få det väldigt tufft här. Men även om jag lutar mot hemmalaget så väljer jag att, lika några av de föregående tillställningarna, att enbart fokusera på det fysiska där jag återigen siktar in mig på ett kortspel. I fjol bjöds vi på två hårda London-derbyn, både med tuffare tacklingar samt taktiska fouls, där båda mötena slutade med 7 gula kort och jag vill nog tro på något liknande även under den här lördagen. Att båda lagen även har haft en aningen svår inledning kan också spela in där jag också gillar valet av domare för den här spelformen.

Mike Dean står som domare i den här matchen och han kan veva ganska bra, speciellt i matcher av den här karaktären. I fjol var han, bland de mer anlitade domarna, den med det högsta snittet på antalet kort. Ca 4,5 per match, där även 8 röda (räknas som två stycken till antalet i den här spelformen) kort skickades upp, vilket är förhållandevis mycket i en liga med relativt hög toleransnivå. Hittills under den här säsongen har han delat ut 5, 4, 5 och 3 gula kort i sina matcher, det ska dock nämnas att det här är den första stormatchen för säsongen för hans del.


Överspelet på antalet kort (55 kortpoäng) testas, minst 6 kort (alternativt 4 gula plus ett rött) i matchen spelas med medel.

/Puyol