Båda lagen kommer från förluster i sina respektive senaste matcher och så klart vill båda lagen snabbt hitta tillbaka igen. Chateauroux ligger betydligt risigare till och är verkligen i behov av 3 poäng. Metz som leder ligan är Lens flåsande i nacken och behöver hålla undan.

Match: Chateauroux – Metz
Spel: Metz
Odds: 2.50 @ Bet365
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 14/3 20:00

Chateauroux som spelat bra en längre tid åkte på en riktig storförlust i senaste matchen när man föll med 4-0 borta mot Niort. Man mötte ett bättre lag men att det skulle dra iväg så mycket som det gjorde var det inte många som förväntade sig. Chateauroux återfinns på 14:e plats i tabellen två poäng ner till strecket så man behöver hitta tillbaka igen efter förlusten mot Niort och fortsätta plocka poäng. 3-1-1 på dom fem senaste och hemma denna säsong har man spelat fina 8-2-3 med 24/14 i mål. Hemmalaget får förmodligen tillbaka mittfältaren Alexi Peuget i denna match, i övrigt har man inga skador som stör i laget och kan mönstra bästa tänkbara elva till denna match.

diafra-sakho-metz

Metz tappade poäng i senaste matchen hemma mot rivalen Lens när man förlorade med 0-1. Förlusten var inte väntad och kom något överraskade, nu gäller det för Metz att hitta tillbaka och vinna denna matchen. Metz leder fortsatt Ligue 2 och har Lens 3 poäng bakom sig på andra platsen. 3-1-1 på dom fem senaste och borta denna säsong har man spelat 5-3-5, inte riktigt lika imponerande som på hemmaplan men man är ett tufft lag att knäcka. Frågetecken finns på Guido Milan, Nicolas Fauvergue samt Sylvain Marchal och det är ytterst tveksamt att någon av dom spelar i denna match. Annars har man ett intakt lag och kan välja fritt inför denna match.

Chateauroux är inte helt lätta att möta när dom spelar hemma och det vet också Metz om inför denna match. Chateauroux vill så snabbt som möjligt nu hitta tillbaka efter senaste förlusten och skulle haft en bra chans till det om det inte varit för att man möter Metz i denna match. Metz som är bättre på samtliga positioner bör kunna hitta tillbaka efter den överraskande förlusten mot Lens i senaste matchen, det gäller för Metz att man är på tårna direkt från start i matchen och inte låter Chateauroux komma in för mycket. Jag är dock inte oroad för att Metz skulle underskatta Chateauroux på något vis i denna match och spelar lugnt tvåan då jag är övertygad om att Metz plockar med sig samtliga poäng i denna match.