Ett hemmastarkt Cesena tar emot Salernitana som är fortsatt desperata efter en vinst. Senast var det riktigt nära och bara ren otur att man inte vann mot Entella, som kvitterade i absoluta slutet. Cesena är väldigt starka på hemmaplan och man är dessutom i bra form. Och när man möter ett Salernitana som inte bara är desperata utan även är rätt usla på bortaplan, ja då tycker jag man bör ha stor chans på att göra lite mål här.

  • Cesena – Salernitana
  • Spel: Cesena över 1.5 mål
  • Odds: 2.03 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 10/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Cesena är i bra form 7 raka matcher utan förlust där man har 4 segrar (alla på hemmaplan). På bortaplan har man 3 raka oavgjorda matcher men ändå starka poäng i sig. Men det är ändå en tydlig skillnad på hemma och borta för detta Cesena. På hemmaplan har man alltså 30-7 i målskillnad och är seriens näst bästa hemmalag med 12-1-2. På bortaplan är man på 16e plats med 1-7-6 och målskillnaden 10-17 så ni ser ju hur stor skillnaden är. Nu är man dessutom i bra form och gjort minst 2 mål i fyra raka hemmamatcher. Och när man möter ett uselt bortalag i Salernitana som bara måste ta poäng, helst 3 poäng, så tror jag man bara vinner här på konstgräset. Man lär pumpa på framåt så det står härliga till och lär få matchen precis dit dom vill. Här har man dessutom chansen att gå upp till 3e plats i ligan vilket ger en klar fördel, mot de andra lagen, i ett stundande playoff (plats 3-6).

Vi stryker mittfältaren Cascione som är ett litet avbräck defensivt, även de offensiva spelarna Garritano (3 mål) och Succi (0 mål) saknas. Men inga ordinarie spelare på något sätt utan längst fram har man anfallarna Ciano (6 mål), Djuric (6 mål) och Ragusa (7 mål) samt flera mittfältare och backar som har gjort 2-3 mål vardera. Så det är ett offensivt bra lag, speciellt på hemmaplan.

cesena    Salernitana

Salernitana kommer från ett mentalt tungt poängtapp senast hemma mot Virtus Entella när man hade 2-1 in på övertiden men fick alltså ett mål i baken i absoluta slutet till 2-2 och man har fortfarande svårt att vinna matcher. Man har alltså bara en seger på de 11 senaste matcherna vilket såklart inte gör att man avancerar i tabellen. Det är 6 poäng till säker mark med flera lag emellan och trepoängarna måste börja trilla in ifall man ska klara sig som nykomling denna säsong. Men sen vet vi att man är ett uselt bortalag med 0 vinster, 7 oavgjorda och 8 förluster samt en målskillnad på 15 mål framåt och 27 insläppta. Det håller såklart inte. Man har inget lag till att försvara till sig poäng utan man måste försöka. Dock tror jag inte man räcker till mot ett hemmastarkt bra Cesena i form.

Och här stryker vi viktige backen Ceccarelli som är ett av många fina nyförvärv i januari. Sen frågetecken på backarna Franco och Colombo som har skadekänningar nu i helgen. Även frågetecken på offensiva Oikonomidis.

—————————————————————————————————————————————————————–

Cesena är starka på hemmaplan vilket statistiken är supertydlig på. Det är tajt bland playoffplatserna så här gäller det att vinna för att ha fortsatt bra läge inför slutspurten. Formen är även den bra och här kommer man få bra med ytor att jobba på och bara fortsätta ösa in mål på hemmaplan. Salernitana är i ganska dålig form och man har mycket stolpe ut dessutom. Sen att bortaspelet varit riktigt dåligt undersäsongen är  klart negativt. Dock måste man ändå ge det en chans då man ligger pyrt till där på nedflyttningsplats. Jag spelar Cesena över 1.5 mål till oddset 2.03. jag maxar insatsen här. Avanti Cesena!

/ L’orso