Toppmatch på fredagskvällen i Serie B där vi har hemmastarka Cesena som tar emot ett Pescara som är på gång på allvar nu igen efter 2 plumpar för ett tag sen. Jag tror därför att man kommer hit för att minst ta poäng där man såklart vet om att det är en tuff match. Cesena har dock tappat lite av sin form och måste börja steppa upp nu igen, men på hemmaplan är man ju starka som sagt. Vi har två lag som vill visa vad dom går för och det känns som att det kan målas för båda lagen här.

  • Cesena – Pescara
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.86 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Cesena har tappat sin form en aning måste man ju säga när man inte vunnit på 3 raka matcher. Man har helt klart gjort det bra på hemmaplan, ja förutom 0-2-förlusten i senaste hemmamatchen mot Bari där man var väldigt bleka. Då hade man i och för sig en del spelare borta som säkert påverkade en del, men tror inte det var hela förklaringen. Sedan åkte man och spelade 1-1 borta mot Vicenza vilket var ett okej resultat trots allt. Men nu gäller det att steppa upp och ta en seger igen ifall man ska ha något med direktplatserna till serie A att göra, som jag antar att man siktar på. Och på hemmaplan borde man ändå ha en bra chans ändå.

Nu har man 3 anfallare som inte kommer till start här, det är Milan Djuric, Camillo Ciano och Lorenzo Rosseti. Alla 3 har en del matcher och såklart att det är avbräck, speciellt de två förstnämnda. Dock har man fortfarande kvar den anfallaren som gjort flest mål, Antonio Ragusa, samt en ung lovande U21-landslagsman för Italien som heter Luca Garritano som gjort en hel del matcher han också. Så till vida ingen av dom går sönder tidigt i matchen så tror jag man fixar minst 1 mål här ikväll. Annars har man inga mer borta vilket är bra och viktigt.

cesena    pescara

Pescara har 2 vinster i bagaget och känns verkligen på gång nu. Dock lär man få kämpa ifall man ska ta 3 poäng här som man säkert har intentioner på att göra. Och ska vi vara ärliga så har man absolut kapaciteten till att göra det. Sen är det ju så att man är bättre på hemmaplan kontra bortaplan. Dock tycker jag offensiven med skytteligaledaren Gianluca Lapadula i spetsen sett riktigt bra ut på sistone så jag tror absolut inte att man går härifrån utan att göra mål, sen vad det räcker till återstår att se.

Nu kommer dock inte förstemålvakten Vincenzo Fiorillo till start vilket oroar då defensiven inte är den starkaste i normala fall. Det var just han som räddade 3 poäng i senaste bortamatchen mot Como, där han gjorde ett antal fina räddningar. Ett skönt besked är i alla fall att anfallaren Gianluca Caprari är uttagen till truppen efter att ha varit ett stort frågetecken. Nä jag tror man går för 3 poäng även om det kommer bli tufft, men som sagt man har en fin offensiv som är kapabel till att göra minst 1 mål.

————————————————————————————————————————————————————

Cesena är bra på hemmaplan och det är dags för laget att höja sig efter lagets senaste matcher. man har några spelare borta men samtidigt har man en bra startelva som borde ha bra chans att göra mål på ett Pescara som saknar sin förstemålvakt. Pescara är ett offensivt lag som har riktigt farliga spelare framåt, däribland skytteligaledaren Lapadula. Man kommer inte hit för att försvara sig utan man kommer säkert gå för 3 poäng här. Det blir dock en tuff match, men chanserna lär komma. Jag spelar Båda lagen gör mål till oddset 1.86. Insatsen blir strax över medel. Kämpa!

/ L’orso