Ännu en Serie A-söndag nu med halva serien färdigspelad. Bottenlaget Cesena tar emot de regerande mästarna från Milano som är på jakt efter en ny ligatitel. Har i nuläget lite svårt för bortaoddset då man återigen har lite trassel med frånvarande spelare och jag avstår 1×2-spel. Går på känsla för en spelvariant som känns vettig inför 90 minuters spel.

*Match: Cesena-Milan
*Spel: Cesena över 0,5 mål
*Odds: 1,82 @ Nordicbet
*Units: 7/10
*Spelstopp: 15.00 19/2

Spelet går alltså ut på att hemmalaget ska göra ett mål (eller fler, om de så vill) under matchen. Går oftast att hitta relativt dugliga odds på dessa målspel där det ena laget står som relativt stora underdogs.

Cesena har stått för en intressant vintermercato. Först och främst, väldigt viktigt att man fick behålla kapténen Parolo på mitten. Sommarvärvningen Adrian Mutu, som nog får ses som lagets storfräsare, har kommit igång efter en skada under säsongsinledningen och nu har han fått en gammal räv i Vincenco Iaquinta bredvid sig som lekkamrat. Lika glada som Juventus-supportrarna var över att bli av med den fd landslagsanfallaren så är nog Cesena-diton minst dubbelt så glada över att han har anlänt. En smart striker som sticker i djupled och vi såg redan i bortamötet med Lazio vad dessa gubbar kan tillsammans.

I samma match (Lazio borta) såg vi även att Cesena har en del saker att jobba på, men även om man i skrivande stund har gjort minst mål av samtliga lag i ligan så tror jag inte att det är på den fronten man kommer få kämpa allra hårdast.

Gästande Milan kommer från en riktig underladdning i veckan där man fullkomligt mosade Arsenal i match 1 av CL-åttondelsfinalen. Man har i princip redan kvitterat ut sin biljett till kvarten så man kan foka fullt ut på den här uppgiften tills vidare. Visst har man matats med en del självförtroende då man hade en ytterst kort svacka nyligen, men är inte så säker på att alla lag svarar upp med en lika briljant prestation efter det man visade upp bara för 4 dagar sedan.

Milan kommer mixa upp sitt lag något sedan veckans CL-match. Nesta kommer troligtvis fortsätta vila och då ersättaren Mexes har gått och skadat sig så kliver troligtvis Bonera in. Seedorf utgick tidigt pga skada senast och är borta även idag, Boateng vilas enligt uppgifter. Den sistnämnde var riktigt bra i veckan likt Zlatan som var magisk, och han saknas pga avstängning.

Vi har alltså, precis som bortamatchen mot Udinese (som visserligen vanns till slut efter en sen comeback) ett inte lika kreativt Milano-lag som vanligt vilket kommer ge hemmalaget lite mer utrymme för att hitta på något. Dessa lag möttes på konstgräset (en skön arena i övrigt) i ligapremiären förra säsongen där Cesena avgick med segern. Inget att dra några större växlar av, men nog ska man kunna skapa lite oreda igen för att kunna hitta kassen under 90 minuters spel.

Jag tror faktiskt att vi har en trevlig tillställning framför oss denna söndag eftermiddag. Mutu/Iaquinta kommer bli en otrevlig upplevelse för många försvar under våren och det skulle inte förvåna mig om de rödsvarta fick känna på det idag. Hemmalaget att göra mål spelas med 7/10 units. Spelet hittar ni under alternativet ”under/över lag”.

Jag kommer även spela 0,5/10 units var på Mutu samt Iaquinta som målskyttar till 4,80 samt 5 ggr pengarna på Unibet.

/Puyol