Cesena har nu fem raka matcher utan förlust så formen är hyfsat bra med andra ord och på hemmaplan brukar man vara bra. Men man möter seriens bästa lag som dessutom har riktigt bra form för dagen med 8 vinster på de 9 senaste. Sen ska det även sägas att Cesena har fyra avstängda spelare här vilket såklart borde ge negativ effekt. Cagliari har fullt lag i princip och borde ses med bra chans trots bortaplan.

  • Cesena – Cagliari
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.19 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Cesena kommer från en oavgjord match borta mot Livorno (1-1) och jag tycker formen är ganska god då man har 3 vinster och 2 oavgjorda på de 5 senaste. Vinsterna kom på hemmaplan där man är starka, och nu alltså återigen dags för hemmamatch på sitt konstgräs. Så visst borde man ha hyfsat bra chans ändå. Framförallt så brukar Cesena spela rätt offensivt på hemmaplan vilket visat sig i många matcher och det blir ju ett snabbt spel i och med konstgräset. Faktum är att i 4 av de 5 senaste hemmamatcherna så har det blivit minst 3 mål i matchen och oftast så är det såklart Cesena som står för den mesta målskörden. Nu möter man ju dock seriens bästa lag i Cagliari så man kommer ju behöva att se upp då Cagliari har en väldigt fin offensiv även dom och som mycket väl skulle kunna kontra in 2 baljor bara sådär.

Men nu är det såhär att Cesena har 4 avstängda spelare till denna match. Det är backarna Perico och Capelli, samt defensive mittfältaren Cascione och anfallaren Ragusa. Alla är avbräck tycker jag. Men offensivt har man ändå spridit ut målskyttet på en del gubbar så det är inte avgörande att Ragusa saknas då man har minst lika bra gubbar kvar. Defensivt så är Perico bland de viktigaste i backlinjen så det är ett tungt avbräck, även Cascione på mittfältet kommer att saknas. Så defensiven får såklart lida mest här.

cesena    Cagliari

Cagliari har nu fem raka segrar bakom sig, om man ska ta det ännu längre så har man vunnit åtta av de nio senaste matcherna så formen är såklart väldigt god här. Visserligen gjorde man ingen supermatch senast mot Pescara när man vann med 2-1. Och visst man fick hjälp av ett självmål också. Men man visade ändå att offensivt så kan man hota även ifall man har en dåligt dag kollektivt, så pass vass är offensiven med andra ord. Vilket inte heller är så konstigt då man har till och med har råd att ha bra spelare på bänken. Nu möter man ett hemmastarkt Cesena så det kommer nog inte bli någon barnlek, men man möter ett cesena med flera avstängda spelare så jag tror absolut att man kan vinna här. Men vi vet att Cesena gör i princip alltid mål på hemmaplan så då skulle det krävas 2 mål, vilket ett offensivt starkt Cagliari absolut kan göra. Skulle det även bli så att man tar ledningen så har man väldigt kontringsstarka spelare i Diego Farias, eller en Marco Sau.

Vi stryker mittfältaren Dessena som är långtidsskadad. Skadad är även backen Capuano, mittbacken Ceppitelli och mittfältaren De Gennaro. Dock känns offensiven, i princip, opåverkad här och det är bara defensiven som är drabbad.

—————————————————————————————————————————————————————-

Cesena är ett bra hemmalag, och i bra form, som nästan alltid gör mål och målskyttet är utspritt på flera gubbar. Nu har man dock problem defensivt, så ifall man ska ta några poäng så kommer det förmodligen krävas minst 1 mål här. Cagliari är i riktigt bra form med 8 segrar på de 9 senaste. Och man möter nu ett sargat Cesena och jag tror ju definitivt att man gör mål här med tanke på hur pass bra man är offensivt. defensivt har vi dock sett att det finns en del brister. Tror på en rätt sevärd match här. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 2.19. Insatsen hamnar på strax över medel. Framååååt!

/ L’orso