Här har vi ett toppmöte i Serie B mellan serietrean Cesena och seriefyran Bari. Men måste då säga det att har svårt att se hur bortalaget Bari ska få med sig några poäng här för man möter ett riktigt hemmastarkt Cesena som vunnit samtliga 6 hemmamatcher denna säsong och det beskedligt dessutom. Man har gjort över 2 mål per match. Sen så har vi ett Bari som redan visat att man har problem mot offensivt skickliga lag på bortaplan såsom Ternana och Crotone bland annat.

  • Cesena – Bari
  • Spel: Cesena över 1.5 mål
  • Odds: 2.30 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Cesena är lite som Cagliari såhär i början av säsongen, när man reser till bortaplan så går det lite i stå och man får det inte riktigt att stämma men när man väl kommer hem så så går man ut och bara kör. 6 matcher, 6 vinster och 15-2 i målskillnad säger det mesta om Cesenas hemmafacit denna säsong, än så länge. Det kan ju bli ännu bättre dessutom hehe. Och jag tror en del ligger i att man gör en dålig match, på bortaplan, så vill man på bästa sätt ta revansch, på hemmaplan, och så har det fortsatt hela tiden. Nu gjorde man en dålig match borta mot Latina där man förlorade med 1-0. Så räkna med ett Cesena som öser på hemma på sitt konstgräs.

Ingen avstängning i laget vilket är positivt, dock så saknar man anfallaren Milan Djuric som är på landslagsuppdrag som även backarna Mattia Caldara och Hordur Magnusson är. Anfallaren Luca Garritano är även han på landslagsuppdrag men de två bästa målskyttarna finns dock kvar i laget och lär starta. Djuric är ett avbräck offensivt det ska man inte snacka bort men tycker absolut att man har krut kvar för att göra 2 mål mot ett Bari på hemmaplan. Och med tanke på avbräcken på backplatserna så kan det även komma att krävas 2 mål för vinst, då Baris offensiv är ganska giftig.

cesena    Bari

Bari har jag lite svårt att greppa tag om just nu. Det jag vet säkert är att man gör normalt sätt sina bästa matcher på hemmaplan där man är obesegrade. Sen har man tagit någon vinst på bortaplan och kryssat och sen även förlorat. Den slutsatsen man kan dra av bortaspelet är att när man mött lag som inte har så väldigt offensivt utpräglade lag så har man taktiskt vunnit matchen och straffat motståndarna. Men när man möte lag med bra offensiv som trivs bra på hemmaplan så som Ternana, 3-0-förlust, och som mot Crotone, 4-1-förlust, så har man märkt att man har problem som man ännu inte vet hur man ska handskas med. Nu kommer man till Cesena som är riktigt hemmastarka just nu och känslan är definitivt att man får problem här defensivt.

Inga avstängningar i laget och skademässigt så missar troligen den viktiga defensive mittfältaren Marino Defendi matchen, som även reservbacken Isaac Donkor gör. Men tror Baris defensiv kommer få det tufft här helt klart.

———————————————————————————————————————————————————–

Cesena är hemmastarka så det stänker om det denna säsong där man har 6 vinster på 6 möjliga och man har öst in mål dessutom. Varje gång man gjort ett mindre bra resultat på bortaplan kommer man hem och gör en bra match. Senaste gjorde man en mindre bra bortamatch, så ja. Offensiven är dessutom bra i laget. Bari är inget tokigt lag men på bortaplan har man haft svårt för lag med bra offensiv och som är hemmastarka så som Crotone och Ternana. Tror man kan få problem här också. Jag spelar Cesena över 1.5 mål till oddset 2.30. Insatsen får bli strax över medel. Jobba!

/ L’orso