Derby i en Belgiska ligan mellan de båda Brügge-lagen i en match som skjutits upp. Lagen delar Jan Breydel Stadium i Brügge och nu drabbar man samman i den ikväll. Jag har saken klar för mig, häng på!

Cercle Brügge – Club Brügge
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1.75 @ Bwin
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.30

Club Bügge ligger på sjätteplats i ligan där man innehar en playoff-plats men har samtidigt bara 4 poäng upp till tredjeplatsen. Cercle Brügge ligger sist i ligan och har sett svaga ut i år. Man har 9 poäng upp till säker mark och man måste givetvis vinna alla matcher i dagens läge då man inte har något att förlora utan måste gå för fullt i matcherna.

Cercle Brügge har som sagt en tämligen usel säsong bakom sig och om inget radikalt förändras så åker man ur ligan denna säsongen. Man har åkt på stryk i samtliga 5 matcher efter uppehållet och det är inte mycket som ser bra ut för dagen. Värt att nämna är att i hemmamatcherna har man åtminstone spelat jämnt med lagen man mött men inte lyckats plocka några poäng. Man har uddmålsförluster mot båda topplagen Zulte och Standard på sin hemmaplan efter uppehållet, nu möter man återigen ett lag som får klassas som topplag och det är dessutom derby så Cercle bör höja sig ett par nivåer här! Hemma på Jan Breydel Stadium trivs man absolut bäst och har raden 3-3-7 och 15-21 i målskillnad på dessa 13 matcher.

Club Brügge som gick som tåget i början av säsongen har kommit ned på jorden sedan en tid tillbaka men senast spelade man 2-2 hemma på Jan Breydel Stadium mot serieledarna Anderlecht och det var ett steg i rätt riktning. Man har 1-3-1 som formrad på de 5 matcher man spelat efter uppehållet och det imponerar väl inte direkt och när man nu ställs man ett hungrigt Cercle Brügge som slår ur underläge så får man passa sig noga. Även Club Brügge trivs bäst hemma på Jan Breydel Stadium där man har resultatraden 7-5-2 och 26-13 i målskillnad.


Club Brugge har seriens vassaste målskytt i Carlos Bacca som är uppe i 19 mål den här säsongen och leder därmed skytteligan i Belgien!

Cercle Brügge saknar bara Joey Godee här.
Club Brügge får tillbaka Jonathan Blondel och Meme Tchite från skador men det återstår att se om de kan starta matchen eller ej. Saknas gör Enock Adu.

Det är givetvis en klar fördel Club Brügge i den här matchen och att dem gör mål är jag inte speciellt orolig för. Cercle Brügge är som jag skrev ovan underdogs och ingen förväntar sig stordåd av dem i den här matchen och det är just det som talar för laget då de spelar utan någon större press, de slår från underläge. Jag tror båda lagen gör mål i matchen då Cercle Brügge säkerligen kan kriga till sig poäng i det här mötet.