Vi beger oss till Gosford och Central Coast Stadium för att avsluta den femte omgången av A-League. Central Coast Mariners har öppnat serien svagt, medan Perth Glory imponerar stort hittills. Historia talar för Mariners då man aldrig förlorat hemma mot Perth Glory. Vågar vi lita på historia eller bryts trenden här?

  • Match: Central Coast Mariners – Perth Glory
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.83 @ Bet365
  • Insats: 3.5/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Central Coast Mariners har varit ganska stabila år efter år, men en något negativ kurva tycker jag mig se. Numera är det fantasilöst offensivt samtidigt som känns ofokuserade defensivt, en mycket dålig kombination som gör att Mariners kommer få det svårt den här säsongen. Inför säsongen värvade man in Mané från IFK Göteborg, en spelare som är snabb och har bra balans. Jag är klart besviken på Mané, han öppnade bra i premiären men efter det så känns det som att han inte riktigt hänger med i det australienska tempot. Han slår bort mycket passningar, tappar mycket boll och är allmänt dålig. Det där med att slå bort passningar i onödan är Mariners största problem så här långt, man lyckas inte hålla i bollen speciellt länge, utan man slår bollen rätt i en motståndares händer i stort sett. Dock finns fina intentioner då och då, och kan man fortsätta att hitta dessa offensiva hot så kanske man kan vända den här dåliga trenden. Man får nog lite självförtroende dessutom genom att veta att man aldrig har förlorat mot Perth Glory på hemmaplan, man vill nog fortsätta på det viset. Man har 1 vinst och 2 förluster där man varit bleka i samtliga matcher, och nu möter man ett av ligans bästa offensiver så jag har svårt att se att man håller tätt här. Man kommer dessutom med bästa laget vilket är positivt för Mariners.

central-coast-marinersperth-glory

 

Perth Glory är säsongens överraskning enligt mig då man har bytt spelstil från defensivt och säkert till offensivt och explosion! Från att ha varit målsnålast i ligan har man gått till laget som har ett av de vassaste hoten framåt, och då tänker jag bland annat på Andy Keogh som verkligen vet hur man gör mål. Med 3 vinst och 1 förlust så ligger man 5a i tabellen. Det som utmärker Perth’s offensiv mot många andra i ligan tycker jag är att man kan få till ruskiga kontringar ibland där det bara säger pang! Med de två offensiva hoten Hersi och Keogh är man otroligt farliga vilket lag man än möter, och det förvånar mig inte om man gör 2-3 mål på Mariners. Dock är inte Perth’s defensiv att lita på så målspel i matchen känns bättre. Perth Glory kommer spela med samma lag som man har gjort tidigare och det innebär att vi återigen kommer få se ett Perth Glory som går för vinst trots att man möter ett normalt sett starkt hemmalag. Då Mariners inte riktigt har fått ordning på sin spelidé så ser nog Perth Glory sin chans att pressa högt från start och spela offensivt som man brukar, för då har man stor chans på 3 poäng här.


Ska Mariners fortsätta sin obesegrade svit hemma mot Perth Glory? Ja kanske, men lätt kommer det inte bli. Jag har svårt att se Perth Glory gå mållösa här, men samtidigt litar jag på historian samtidigt som deras defensiv inte är den bästa, så något säger mig att Central Coast Mariners gör minst lika många mål som Perth Glory! Båda lagen gör mål får vi bra odds på och det tas med en peng strax över medel. Mitt tips är 1-1 eller 2-2.