Äntligen är Hyundai A-League tillbaka, australiens högstaliga. Det ligger redan ute ett säsongstips på målskyttar här på Spelaspel, men från och med nu kommer speltipsen handla om matchspel. Vi börjar med Mariners som tar emot Glory, och här tycker jag vi får ett bra odds på hemmalaget.

  • Match: Central Coast Mariners – Perth Glory
  • Spel: Central Coast Mariners
  • Odds: 1,825 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 08:15

Mariners slutade på en 8e plats i en serie som innehåller 10 lag. Det var en ganska väntad placering, eller rättare sagt så var det ingen dålig placering. Inför denna säsongen har man inte bytt ut många spelare i startelvan, utan man har ett ganska likt lag om vi jämför med förra säsongen. Ett samspelt Mariners, men kanske inte det bästa om vi ser till kvalité. Dock har man värvat in en riktigt bra spelare i Roy O’donovan, och man har fått behålla Ferreira från förra säsongen. Man har alltså en bra offensiv om man får det att funka.

Hemmaplan brukar vara en stor styrka hos Mariners, något som inte visade sig förra säsongen. Men det var mycket kaos i laget förra säsongen med nyförvärv som inte trivdes och så vidare, och det gjorde att man fick en osäkerhet som säkert bidrog till de dåliga resultaten, inte minst hemma. Nu lär man vilja studsa tillbaka till tidigare säsonger då man var riktigt svårslagna hemma, och det tror jag man kommer lyckas hyfsat med, åtminstone tror jag att man kommer ta större delen av sina poäng hemma.

Mariners är alltså samspelta och är normalt sett svårslagna hemma. Det ska även sägas att man gjorde en bra insats i cupen mot Wellington trots 0-1 förlust, och nu möter man ett sämre lag än Wellington enligt mig, och bör vara större favoriter än vad oddsen visar.

central-coast-mariners perth-glory

 

Perth Glory hade en riktigt bra säsong ifjol, fram tills det kom fram att man hade fuskat med lönetaket. Tredjeplacerade Perth Glory blev diskade från slutspelet och blev nerskickade till en sjundeplats. I och med detta har man fått se över lönerna, och spelartapp som anfallaren Andy Keogh, framtidslöftet De Silva samt försvararen Jamieson är riktigt tunga. Man har helt klart gjort intressanta värvningar i t.ex Diego Castro och Guyon Fernandez, men av vad jag sett på försäsongen känns det inte som att spelet funkar. Kanske behöver de spela in sig? Ja så är det säkert, men tar man en överblick över laget så har man inte ett utav de bättre lagen på pappret i alla fall.

Perth Glory håller till på västkusten medan de flesta andra lagen håller till långt åt öster, inte minst Mariners som ligger på den absoluta östkanten. Detta är ännu en stor faktor i varför hemmafördelen värderas högt i den här matchen. Glory var riktigt bra hemma förra säsongen och gjorde många mål. Borta var man sämre och satsade mer på att hålla tätt, vilket man gjorde bra många gånger. Men som sagt, man har inte lika bra lag nu samtidigt som man inte är samspelta, och mot ett hemmastarkt Mariners ska man ha svårt att plocka full pott.

Fansens förtroende är nog svårt att vinna tillbaka. Efter fjolårets skandal är klubben i gungning, och jag tror det blir ett jobbigt år för laget från väst.


Mariners är duktiga defensivt, och mot ett Perth Glory som inte känns livshotande offensivt så ska man ha god chans på 3 poäng. Man var det klart bättre laget i cupen hemma mot Wellington Phoenix, och jag ser ingen anledning till varför man inte ska kontrollera den här matchen också. Hemmafördelen blir avgörande här.