North Sydney Oval står redo för ett möte mellan Central Coast Mariners och Melbourne Victory. Jag hittar värde i dagens spel på grund av lite underliga omständigheter, bland annat ett uttalande från Victory’s manager Kevin Muscat.

  • Match: Central Coast – Melbourne Victory
  • Spel: Under 2.5 mål
  • Odds: 2.00 @ NordicBet
  • Insats: 2.5/5 Units
  • Spelstopp: 09:40

Central Coast Mariners vann debuten hemma mot Newcastle Jets, men sedan dess är man vinstlösa i 7 raka. Hela 3 av 4 förluster har kommit på hemmaplan och det är inte mycket som stämmer för Mariners. Dock är man allt jämnt det målsnålaste laget i ligan, precis som man brukar vara. Försvarsspelet funkar okej, och passningsspelet börjar bli bättre. Faktum är att Mariners har högst passningsträff (82.9%) i hela ligan vilket naturligtvis är ett plus. Men fantasin är inte riktigt där, detta ser man inte minst när man möter bra lag. Den enda matchen som det inte blivit Under 2.5 mål på Mariners hemmaplan var mot Wellington Phoenix, och dem är seriens målgladaste lag då man är bra offensivt men sämre defensivt. Så att den matchen gick över 2.5 är inget konstigt alls, men annars är Mariners som sagt väldigt målsnåla. Nu möter man ligans bästa lag enligt mig och då blir det såklart mer fokus på defensiven än om man hade mött ett lite sämre lag. Positivt för hemmalaget är att man får tillbaka Montgomery, och man har inte heller några betydande avbräck inför det här mötet.

central-coast-marinersmelbourne-victory

 

Melbourne Victory är det enda laget som inte har förlorat än, och man ser ut att gå mot en riktigt framgångsrik säsong. Dock är det hemmaspelet som fungerar bäst, och det känns lite som att självförtroendet inte riktigt finns där när man är på resande fot. Man skapar inte alls lika mycket chanser på bortaplan eftersom mentaliteten är lite defensivare borta än hemma. Det är ingen slump att Victory endast har gjort 3 av 18 mål på bortaplan (16.67%), och denna statistik är väldigt intressant just för vårt spel i den här matchen. När Victory kom till North Sydney Oval så blev coach Muscat rasande, och detta pga att planen är i mycket dåligt skick eftersom den använts som cricket-plan innan matchen. Tydligen är planen näst intill ospelbar på en del ställen, och Muscat menar att skaderisken är stor. Victory-spelarna har sagt att man är rädda för att ta en maxlöpning ifall man halkar och skadar sig, och Muscat menar att hans spelare kommer att spela med en handbroms i matchen pga detta. Victory brukar vanligtvis försöka rulla mycket boll om mattan tillåter det, men nu när planen är i så pass dåligt skick så kan det bli svårare, och detta gör att jag är tveksam om Victory kommer kunna ta 3 poäng här. Muscat har valt att ställa över viktiga Finkler just pga skaderisken, även försvararen Galloway ställs över. Delpierre är sedan tidigare skadad, men ytterbacken Geria är tillbaka och redo för spel.


North Sydney Oval är i dåligt skick och den bjuder inte in till något finspel direkt. Muscat’s mannar har skaderisken i bakhuvudet och lär omedvetet gå in halvhjärtat i en del situationer, inte minst där planen är dålig. Mariners har inte sett detta som något problem, antagligen för att man inte gynnas lika mycket av en fin matta som Victory gör. Mariners har enklare att spela långbollar och grisfotboll, och därför kan man mycket väl ta poäng här. Men jag väljer dock att spela underspel då Mariners inte är speciellt farliga framåt, och jag gillar dessutom oddset här.