Vi går in i den 20e omgången av A-League och Central Coast Stadium står redo inför drabbningen mellan Central Coast Mariners och Melbourne City. Bortalaget har växt som favoriter, något som gör att jag väljer att ta rygg på hemmalaget istället.

  • Match: Central Coast Mariners – Melbourne City FC
  • Spel: Central Coast +0.25
  • Odds: 1.95 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 05:00

Central Coast Mariners har verkligen inte imponerat den här säsongen, varken spelmässigt eller poängmässigt. Men fortfarande har man chans på slutspel, men de 8 poängen man har upp till Melbourne City på slutspelsplats är tuffa att ta igen, speciellt med en match mer spelad. Med endast 8 matcher kvar så kan vi alltså konstatera att den här matchen är jätteviktig för Mariners, och detta kan vi inte minst se då coach Phil Moss blev sparkad i veckanTony Walmsley är ny coach tillsammans med spelande tränare John Hutchinson, och enligt mina erfarenheter så brukar lag med nya tränare få en rejäl boost, för alla måste återigen visa att man ska vara självklar i startelvan!

Mariners stora problem har varit att skapa målchanser, men efter att Fabio Ferreira kom in från Adelaide United så har man en extra dimension i anfallsspelet, nämligen en riktigt giftig kantspelare. Han gjorde dessutom 2 mål i sin andra ligamatch, mot Sydney borta där man förlorade med 4-2. Senast man möttes på Central Coast Stadium var i januari, då vann Mariners med 2-0 efter 2 mål av Duke (som lämnat laget) i första halvlek, och överlag så gjorde man en bra match. Man spelade med en man mer i dryga 30 minuter, men att hålla nollan och göra 2 mål var riktigt imponerande. Nu när lagen möts igen så tror jag att Mariners kommer in i matchen med gott självförtroende. Man saknar inga viktiga spelare utan kommer med bästa möjliga lag!

central-coast-marinersmelbourne-city

 

Melbourne City är ett av de roligare lagen att titta på, för inte nog med att matcherna tenderar att bli målglada, utan det skapas också väldigt mycket chanser både framåt och bakåt. Ineffektivitet är något som spökat för City hela säsongen, och det är pga detta i kombination med ett knackigt försvarsspel som gör att man nu slåss om den sista slutspelsplatsen. Brisbane Roar ligger 2 poäng bakom med en match mer spelad vilket innebär att City har ett utmärkt läge att dra ifrån. Men lättare sagt än gjort? Nu möter man ett Mariners som står inför sista chansen i stort sett, förlust här och det är så gott som kört. Det ska även sägas att Mariners är klart bättre hemma än borta medan City är bra mycket sämre borta än hemma. Man läcker bakåt på resande fot och snittar över 2 mål insläppta per match.

Man sitter på några tunga skador i försvararen Wielaert och mittfältarna Damien Duff och Jacob Melling. Duff som gjort många assist i serien har ersatts med nyförvärvet Harry Novillo från Frankrike. Novillo är oprövad i A-League och står inför en eventuell debut i den här matchen, något som ska bli intressant! Hur som helst så är han inte Damien Duff, och lite av kvalitén på högerkanten försvinner, inte minst rutinen han besitter. Jag tror helt klart City kan vinna här, men man har blivit alldeles för stora favoriter. Oddsen ska vara jämnare och jag väljer spel på Mariners istället.


Mariners behöver vinst och har gjort ett par bra matcher det senaste. Melbourne City är bra, men på bortaplan släpper man in mycket mål, och även om man har god chans att vinna så är oddset på Mariners det som lockar mest.

SPELEN: (Bet365)

Central Coast Mariners +0.25 @ 1.95 (3/5 Units)
Ferreira målskytt @ 7.50 (1/5 Units)
Ferreira 2-målskytt @ 81.00 (0.5/5 Units)