Central Coast Stadium är platsen vi vänder våra blickar mot under söndagsmorgonen. Central Coast Mariners tar emot Melbourne City, och det är formsvagt vs formstarkt som ställs mot varandra. Kan Mariners vända den dåliga trenden, eller ska Melbourne City fortsätta plocka poäng?

 • Match: Central Coast Mariners – Melbourne City FC
 • Spel #1: Melbourne City 0.0 AH (1st half)
 • Odds: 1.725 @ Bet365
 • Insats: 2/5 Units
 • Spelstopp: 07:00
 • Spel #2: Melbourne City Över 1.25 mål
 • Odds: 2.00 @ PinnacleSports
 • Insats: 3/5 Units
 • Spelstopp: 07:00
 • Spel #3: Melbourne City Flest kort
 • Odds: 2.70 @ WilliamHill
 • Insats: 2.5/5 Units
 • Spelstopp: 07:00

Central Coast Mariners är efter premiärvinsten segerlösa i 12 raka matcher, och med 7 poäng upp till dagens motståndare Melbourne City som dessutom ligger på sista slutspelsplatsen så ser det mörkt ut för Mariners. Spelet fungerar inte alltid som det ska och man har väldigt svårt att göra mål, eller ens skapa målchanser. Man har gjort 10 mål på 13 matcher och man är lika usla hemma som borta. Man har faktiskt släppt in fler mål hemma än borta, med en hemmamatch mindre till och med, så någon vidare hemmafördel har vi inte kunnat se hittills. Nu möter man ett Melbourne City som är i storform och som slog Newcastle Jets senast med 2-5 på bortaplan. Att man skulle hålla nollan mot City känns väldigt otroligt, faktum är att det nog är ganska stor möjlighet att City gör 2 mål eller fler. Mariners har haft ledning i första halvlek i 1 av 13 matcher vilket säger en del om hur trögstartade man är. Montgomery är tillbaka efter avstängning, och man har inga nya avbräck.

central-coast-marinersmelbourne-city

 

Melbourne City är ett lag i form, och just nu har man 4 matcher utan förlust där 3 av dessa har varit vinster. Man är duktiga framåt och skapar massvis med målchanser varje match, vad man ibland faller på är defensiven. På bortaplan har båda lagen gjort mål i 5 av 5 möjliga och man har ett målsnitt på 5,20 mål/bortamatch. Nu möter man ett lite defensivare Mariners, men man är alldeles för bra för att inte fortsätta skapa massvis med målfarliga lägen, även mot tråkiga Mariners. Man både gör och släpper in fler mål borta än hemma. På bortaplan gör man 2,40 mål/match och släpper in 2,80 mål/match, men då ska det sägas att man släppt in 5 mål mot både Melbourne Victory och Wellington Phoenix. Jag tror inte Melbourne City håller nollan, så även om jag tror att dem vinner så känns det bättre att satsa på målspel här. Över 1.25 mål eller Över 1.5 mål för bortalaget är båda bra spel enligt mig. Man har legat under i halvtid i 2 av 12 matcher, och jag tror inte trögstartade Mariners ska kunna utmana City första 45. Jacob Melling saknas pga avstängning.


Det är klasskillnad mellan lagen. Melbourne City har potential att vara top 3 i serien, och det är inte förrän nu man har visat vad man går för. Mariners kräftgång fortsätter och man ska inte ha mycket att säga till om här, dock tror jag inte man går mållösa, så målspel på bortalaget är bättre än 1X2. Melbourne City drar på sig en del varningar, speciellt på bortaplan så jag tycker att 2,70 på att dem ska få flest kort är helt galet. Senast lagen möttes fick Melbourne City fler kort än Mariners, då på hemmaplan, och bortalagen i serien brukar oftast dra på sig fler.