Omgångens sista match är mellan Central Coast Mariners och Brisbane Roar. Jag tror att hemmalaget är något underskattade här, så jag har därför valt att ta rygg på Mariners denna gången. Nedan kan ni läsa varför!

  • Match: Central Coast Mariners – Brisbane Roar
  • Spel: Mariners +0.5
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Central Coast Mariners är ett av de mest underhållande lagen att titta på den här säsongen, dock har resultaten inte riktigt gått deras väg så här långt. Man har haft otur i många matcher och fallit på målsnöret, men faktum är att man är ett bra lag och allt som oftast spelar jämnt med sin motståndare. Hoppet om slutspel lever för Mariners, men då måste man börja få marginalerna på sin sida och vinna matcherna. Med 5 poäng på 10 spelade matcher så är det en lång uppförsbacke till slutspelsplats, men spelar man som man brukar så har man ändå en rimlig chans. Man spelar en offensiv fotboll som innebär att hålla mycket i bollen, och detta är man väldigt skickliga på. Deras stora minus är de avgörande passningarna som inte alltid sitter där de ska, gör man detta bättre så kommer man definitivt vinna fler matcher.

Man saknar fortsatt yttern Fabio Ferreira, men annars har man ordinarie lag. Första mötet mellan lagen slutade 2-1 till Brisbane, och Mariners var faktiskt nära att plocka poäng i den matchen med ribbträff för 1-1 bland annat, men återigen var marginalerna inte på deras sida. Man är bättre på hemmaplan och har bra chans att plocka poäng i det här mötet enligt mig, men då krävs mer effektivitet.

central-coast-marinersBrisbane_Roar_FC

Brisbane Roar har lyft sig rejält inför den här säsongen och placerar sig på en tredjeplats, men har chans att kliva upp på en andraplats vid vinst här. Dock skiljer det en del mellan hemma och bortaplan för Brisbane, där man på hemmaplan har tagit 13 av totalt 18 poäng. Man spelar bättre helt enkelt och gör det lilla extra framför hemmafansen. Nu är man ett bra bortalag spelmässigt också, men det är stor skillnad från när de spelar hemma i Brisbane. Med detta vill jag komma att om Mariners var nära poäng borta mot Brisbane, visst ska man ha chans på poäng nu på hemmaplan? Hur som helst så ska Brisbane vara favoriter, men jag tycker favoritskapet är lite för stort här. Perth Glory spelade 2-2 efter en bra insats mot serieledarna Wanderers, och det skiljer mindre mellan dessa lagen, och jag tror vi kan förvänta oss en någorlunda jämn matchbild där Brisbane kanske har lite mer kvalité när lägena väl kommer.

Brisbane kan välja och vraka då hela truppen är tillgänglig. I och med att Brisbane har liknande spelidé som Mariners så kan det här bli en riktigt intressant match, eftersom båda vill hålla i bollen så mycket som möjligt. Känslan är dock att Brisbane kommer vara lite rakare i spelet då Mariners vill föra matchen på hemmaplan.


Mariners spelar alltid bra i stort sett, och när man nu möter ett Brisbane som inte är lika bra borta som hemma så bör man ha god chans att ta poäng. Brisbane ska vara favoriter som sagt, men matchen lär bli jämnare än oddsen visar. Vi investerar i +0.5 (samma som 1X) på Mariners.