Central Coast Stadium i Gosford står redo för en drabbning där hemmalaget Central Coast Mariners tar emot skickliga Adelaide United. När vi nu är inne i den andra halvan av säsongen så börjar poängen bli extra viktiga, så frågan är, hur fördelas poängen i den här matchen?

  • Match: Central Coast Mariners – Adelaide United
  • Spel: Adelaide Över 1.5 mål
  • Odds: 1.86 @ Unibet
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Central Coast Mariners hade en 12 matcher lång segerlös svit innan man i början av januari besegrade Melbourne City hemma med 2-0. Mycket såg bra ut i den matchen, så ett tag trodde jag att man kanske var på väg uppåt formmässigt. Men i matchen efter så förlorade man med 1-5 hemma mot Sydney vilket naturligtvis är ett pinsamt resultat vilka man än möter. Man har 7 poäng upp till slutspelsplats med en match mer spelad än Melbourne City som har sista slutspelsplatsen just nu. Ska man kunna avancera ovanför strecket så måste man vinna mer, det räcker inte att spela oavgjort hela tiden som man gör för tillfället (6 oavgjorda på 15 matcher).

Hemmaspelet är inte bra även om det är här man har tagit sina två vinster, för man har dessutom förlorat 5 hemmamatcher vilket är flest i serien. Man snittar 1 mål framåt och 2 mål bakåt på hemmaplan, och man har släppt 2 mål eller fler i 5 av 8 hemmamatcher. Nu möter man ett av seriens bästa lag som dessutom har oerhört bra form, jag tror verkligen inte Mariners kan vinna här, och troligtvis lär man släppa in minst två mål. Man har sitt bästa lag tillgängligt.

central-coast-marinersadelaide-united

 

Adelaide United är ett av ligans bästa lag, och något som talar för detta är det faktum att man ligger på en andraplats. Med två raka vinster i ryggen så går man in i den här matchen med gott självförtroende, inte minst eftersom man vann borta mot serieledarna Perth Glory (1-2) för att sedan krossa Newcastle Jets (7-0) framför hemmafansen. Att man är det enda laget som vunnit mot Perth Glory den här säsongen, och att man slog rekord-stor seger mot Newcastle Jets talar alltså för sig själv.

Man är seriens bästa bortalag med 5/0/2 och målskillnaden 14:8. Man har gjort mål i samtliga bortamatcher varav 6 av 7 har slutat med att man gjort 2 mål eller fler. Nu har man dessutom värvat in mittfältaren Miguel Palanca som faktiskt gjorde 3 inhopp för Real Madrid’s A-Lag säsongen 08/09 varav ett var mot Barcelona. Han har sedan dess spelat i divisionen under, men är en riktigt bra förstärkning till ett redan starkt Adelaide. Man vann i cupen mot Mariners med 3-2 hemma, och i ligan med 0-2 borta. Nu är det dags igen och jag tror att man kommer vinna, men samtidigt känns det är som en målrik match och känner att överspel är bättre. Adelaide har bästa laget tillgängligt.


Jag tror på en målrik match och att båda lagen gör mål, men eftersom jag verkligen inte tror Mariners vinner så känns Adelaide Över 1.5 mål bättre än Över 2.5 mål i matchen. Oddset vi får gillas starkt, och vi får hoppas att Adelaide’s starka form håller i sig och att nyförvärvet Miguel Palanca kan tillföra mycket offensivt! Jag har lite sidospel här nedan för er som känner er manade.

Övriga spel: 

Adelaide + Båda lagen gör mål @ 4.10 (1.5/5 Units) - Unibet
Mariners flest kortpoäng @ 2.20 (1.5/5 Units) – WilliamHill